10 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Τα γνωστά: Επίθεση Ματθαιόπουλου σε Χρυσοχοϊδη, Χρυσοχοϊδη σε Ματθαιόπουλο, Χρυσοχοϊδη σε Καπερνάρο και Καπερνάρου σε Χρυσοχοϊδη

Επίθεση στους Ανεξάρτητους Έλληνες εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με αφορμή την συζήτηση για το σχέδιο νόμου «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, όταν σημείωσε ότι "χαρίζετε 3 δις ευρώ στους εργολάβους, αντί να τους καταγγείλετε τις συμβάσεις και να τους στείλετε στον εισαγγελέα".

"Να του πείτε ότι τα έστειλα εγώ παντού", είπε ο υπουργός Υποδομών.

"Οι εκβιαστές που επιχειρούν διάφορες μεθοδεύσεις προκειμένου να μην προχωρήσουν τα έργα, θα διαψευστούν αυτή τη φορά" τόνισε, συνεχίζοντας:

"Ετοιμάζω διάταξη όπου θα υποχρεωθούν σε αποζημιώσεις. Για να τελειώνουμε με την ιστορία των εκβιαστών, που δήθεν επικαλούμενοι τους εισαγγελείς, οδηγούν τη χώρα σε μαρασμό και υπονομεύουν την ανάπτυξη", υπογράμμισε.

"Να πάτε όπου θέλετε. Όταν θα τελειώσει η διαδικασία, να ρθείτε να ζητήσετε μια συγγνώμη. Γιατί πάτε όλη τη μέρα στους εισαγγελείς, αποτελέσματα δεν βλέπουμε και διασύρετε ανθρώπους" είπε με τον Βασίλη Καπερνάρο να αντιδρά από τα έδρανα.

"Κύριε Καπερνάρο, τα ξέρετε καλύτερα από μένα αυτά. Και τις παραπομπές, και τα ΣΔΟΕ, ξέρετε πολύ καλά" απάντησε ο κ .Χρυσοχοϊδης ο οποίος έστρεψε τα βέλη του και κατά του Τέρενς Κουίκ.


"Αφού θέλετε να διασπείρετε το μίσος...γιατί άκουσα τον Κουικ να λέει κάτι που μέχρι τώρα άκουγα από τους λεβέντες της Χ.Α. δηλαδή αν 'θα είναι όλοι Έλληνες στα έργα;" σημείωσε ο υπουργός Υποδομών.

 "Δεν θα υπάρχει ούτε ένας ανασφάλιστος εργαζόμενος" διαβεβαίωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης , προσθέτοντας:"Αρχίσατε κι εσείς; έχετε διολισθήσει προς αυτές τις κατευθύνσεις (σσ της Χ.Α.);



Η απάντηση του Καπερνάρου στον Χρυσοχοΐδη

Την αντίδραση του Βασίλη Καπερνάρου προκάλεσαν όσα είπε νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. "Να ξέρετε ότι εγώ τις προάλλες κατέθεσα στα πρακτικά της Βουλής όλα μου τα φορολογικά στοιχεία", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε:

"Απευθυνόμενος δε στα υπουργικά έδρανα, όπου ήταν αρκετοί συνάδελφοι σας, σας προκάλεσα και σας προκαλώ συνέχεια αν έχετε τον στοιχειώδη πολιτικό ανδρισμό να καταθέσετε και εσείς τα φορολογικά σας στοιχεία όχι από το 2000, από το 2008 όταν ήρθη το ασυμβίβαστο για τους δικηγόρους. Και σας λέω ότι το εξής επειδή χρησιμοποιείτε το ΣΔΟΕ και το ΣΔΟΕ, κάποιος συνάδελφος σας με προκάλεσε χθες την αντίστοιχη απάντηση και την πρέπουσα. Δεν λέω απρεπή, την πρέπουσα διότι δεν ήτο το θέμα αυτό που μας απασχολούσε χθες".

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είπε: "Σε όλη μου τη διαδρομή δεν χρησιμοποίησα προσωπικές επιθέσεις για να αντιμετωπίσω συναδέλφους μου. Το θεωρώ ανήθικο. Σας παρακαλώ πολύ να είστε προσεκτικοί".



Άγριος καυγάς Χρυσοχοΐδη-Ματθαιόπουλου

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, μεταξύ του αρμόδιο υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Αφορμή αποτέλεσαν τα λεγόμενα του κ. Ματθαιόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε τον Χρυσοχοΐδη "αδιάβαστο υπουργό" που "δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει το μνημόνιο άσχετα αν αυτό έφερε 5.000-10.000 αυτοκτονίες , άσχετα αν έχει βυθίσει την χώρα στο χρέος και έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία".
"Άτομα με μυαλά σαν τα δικά σας" συνέχισε, " θέλουν να χτίσουν τζαμί στην Ελλάδα χωρίς να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό, άτομα με μυαλά σαν τα δικά σας είναι που έχουν φέρει τη χώρα σε αυτό το έσχατο σημείο". "Είναι άτοπο να μιλάτε για μυαλά όταν ανήκετε σε ένα κόμμα του οποίου ο πρόεδρος έκανε ποδήλατο και εν κινήσει ήθελε να αλλάξει την αλυσίδα", συμπλήρωσε.

"Να αποφεύγετε τέτοιου είδους αναφορές και αντιπαραθέσεις. Σοβαρότητα χρειάζεται", είπε παρεμβαίνοντας ο αντιπρόεδρος της βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος χαρακτήρισε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής "μαχαιροβγάλτες" και "δειλούς".

"Είστε αμετανόητοι και άθλιοι και καλά θα ήταν να αποχωρήσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται από αυτή την αίθουσα γιατί η Ελλάδα  σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές άτομα και πολιτικούς σαν και εσάς δεν τους χρειάζεται. Η θέση σας είναι αλλού" είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας κυριολεκτικά "κόλαση" στην αίθουσα, καθώς ακούγονταν οι φωνές από τα έδρανα όπου κάθονται οι βουλευτές της Χ.Α.

"Είστε άμυαλοι και επικίνδυνοι. Δεν σας φοβάται κανείς. Εγώ δεν σας φοβάμαι σας ξερω πολλά χρόνια.  Είστε μαχαιροβγάλτες και δειλοί. Δεν συζητώ με μαχαιροβγάλτες και δειλούς" τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.