18 Δεκεμβρίου 2013

Χαμηλοί τόνοι από ΣΥΡΙΖΑ στην συζήτηση για τα υποβρύχια

Με τις τοποθετήσεις Τσίπρα – Βενιζέλου κορυφώνεται το απόγευμα η συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια, πρόταση που αναμένεται να καταψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας είπε: "Η συμφωνία και ο νόμος του 2010 δεν εξυπηρετεί συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου. Δεν ελέγχουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ελέγχουμε τον αρμόδιο υπουργό εκείνης της περιόδου. Αυτή είναι η ευθύνη ενός υπουργού. Να δώσει λύση, η εφαρμογή νόμου 3885 ήταν χειρότερη και από τον ίδιο το νόμο. Πληρωμές χωρίς αντίκρισμα. Κυριότητα, αλλά του κενού, του τίποτα."

Ο Εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας, από την πλευρά του είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: "Ζητήσατε τη θέση της ΝΔ όταν ήρθε το ν/σ για κατασκευή υποβρυχίων 2010. Απορρίπτουμε την εξεταστική γιατί δεν εξυπηρετεί το σκοπό που παριστάνει, αλλά μόνο τις πολιτικές στοχεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί στην επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής για την έγκριση μιας λύσης που οδηγεί στην παραλαβή των υποβρυχίων και διασφαλίζει συμφέροντα ελληνικού δημοσίου."

Ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ είπε: "Μετά από πολύ χρόνο που προαναγγέλθηκε συζητάμε τώρα τις απειλές. Ένα- ένα θα ανέβει σκαλιά του μαρτυρίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και σήμερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ με χαμηλωμένο βλέμμα λέει: "είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω".

Πρόσθεσε ότι η σύμβαση του 2010 έχει ελεγχθεί. Τότε δε βρέθηκε τίποτα, και μετά 2 χρόνια έρχεστε να πείτε ότι υπάρχει πρόβλημα."

Είπε επίσης ότι η προσπάθεια να κατασυκοφαντήσουν ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλο πέφτει στο κενό.

"Και μην παίρνουν τα μυαλά σας αέρα γιατί είστε στις δημοσκοπήσεις λίγο μπροστά..προς το παρόν το χέρι σας μόνο στη λάσπη έχει κολλήσει", κατέληξε.

Ο Γιώργος Νταβρής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναρωτήθηκε: "Αν ψηφίζατε να γίνει εξεταστική, θα έβγαζε κάτι;

Τα συμφέροντα είχαν φτιάξει μέχρι και ομάδα για να ξεπαγώνουν την κοινή γνώμη, το 1997. Πρέπει να φέρετε θέμα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας."

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, από την Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για μπόχα και δυσοσμία διαχρονική που ξεκινούσε από αυτό το κτίριο και απλώνεται σαν γάγγραινα σε όλη ην Ελλάδα. Παράδειγμα χτες ο Λιάπης. Από το 1995 ξεκίνησε η υπόθεση των υποβρυχίων. Ο Γιάννος Παπαντωνίου πρωτοστάτησε στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Οι εξεταστικές που έγιναν για το θέμα επί ΠΑΣΟΚ τους έβγαλαν όλους λάδι. Φυσικά δεν θα κάνει τίποτα η Εξεταστική αν ψηφιστεί αφού έτσι είναι φτιαγμένο το σύστημα. Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ αγάπησε την άμυνα (!) όταν οι μισοί βουλευτές στηρίζουν απόστρατους."