27 Δεκεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ: Για τον αντιμνημονιακό Τομπούλογλου θα μας πείτε τίποτα γατάκια ή μούγγα;

Η Φώτο είναι από εκδήλωση του Κινήματος Δεν Πληρώνω, που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια μόλις πρόσφατα, στις 2 Νοεμβρίου 2013. Ο Τομπούλογλου παραβρέθηκε και μάλιστα χαιρέτησε και την εκδήλωση παίρνοντας το λόγο!

Τώρα το τι είπε δεν θέλει και πολύ φαντασία...
πάντως σίγουρα δεν είπε να είστε νομοταγείς πολίτες και να πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας... πως να έλεγε κάτι τέτοιο όταν στην εκδήλωση ήταν ομιλητές του ΕΠΑΜ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Ενδεικτικά αναφέρουμε περιληπτικά τι είπαν οι ομιλητές και ποιους χειροκροτούσε ο Τομπούλογλου:

Το λόγο έλαβε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Τόνισε την ανάγκη ενότητας και αλληλεγγύης των δυνάμεων που δρουν προς όφελος του λαού και αντιμάχονται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αναφέρθηκε, εκτός των άλλων και στις διώξεις, τόσο εις βάρος του ιδίου, όσο και εις βάρος άλλων συναγωνιστών και πολιτών που αγωνίζονται για την προάσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Στη συνέχεια, στο βήμα προσήλθε ο Κώστας Παπαδάκης, εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δικηγόρος, με ειδικές γνώσεις στα ζητήματα των συμβάσεων παραχώρησης. Στο λόγο του, προβλήθηκε η ανάγκη πολιτικής ανυπακοής, αντίστασης, ανατροπής του συστήματος που αφαιμάζει το λαό. Τάχθηκε υπέρ της ενότητας των οργανωμένων δυνάμεων του λαού και της συστράτευσης σε ενιαίο μέτωπο.

Εκ μέρους του Ε.Πα.Μ. το λόγο πήρε ο Δημήτρης Κυπριώτης που όπως και οι προηγούμενοι ομιλητές μίλησε για την ανάγκη ενότητας και συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων. Αναφερόμενος στο Κίνημα Δεν Πληρώνω τόνισε πως δεν θα διωκόταν από τους μεγαλοεργολάβους εάν δεν ήταν η δράση του ουσιαστική.

Το λόγο πήραν επίσης ο Βασίλης Παπανικολάου, η Βαρβάρα Βολτέα και ο Αλέξανδρος Λάμαρης, δικηγόροι, μέλη της Νομικής Ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω που παρέχουν ανιδιοτελώς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και στηρίζουν το Κίνημα εμπράκτως. Ο Βασίλης Παπανικολάου μίλησε για τις διώξεις, το ρόλο της Δικαιοσύνης και την ανάγκη διεκδικήσεων και πίεσης πολιτών και κινημάτων από τη βάση της κοινωνίας. Η Βαρβάρα Βολτέα μίλησε για την ταξική φύση της Δικαιοσύνης και ο Αλέξανδρος Λάμαρης ανέλυσε τη δίκη των Παπαδόπουλου-Λεκάκου στην Κόρινθο και εξέθεσε τα πολιτικά του συμπεράσματα.