04 Δεκεμβρίου 2013

Την έκατσαν Χριστουγεννιάτικα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι! Δείτε τι τους ετοιμάζει ο Κυριάκος

Τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου οι οποίοι από το 2009 και μετά έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, ζήτησε την Τετάρτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με επιστολή του προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) Παρασκευά Νομικό,  ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να εξεταστούν κατά προτεραιότητα υπάλληλοι που ελέγχονται ήδη, ποινικά ή πειθαρχικά, για τυχόν έκνομες πράξεις και συμπεριφορές ή υπάρχουν ενδείξεις απόκτησης πόρων που δεν δικαιολογούνται από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.

Για τον κ.Μητσοτάκη «αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς το σύνολο της κοινωνίας, να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που επέλεξαν να στείλουν υψηλά χρηματικά ποσά σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού».

«Οι εποχές όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν οι πάντες», ξεκαθαρίζει ο κ.Μητσοτάκης.