26 Δεκεμβρίου 2013

Οι δράσεις που αλλάζουν την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας

Εκστρατείες για την κοινωνία

Aρκετές δράσεις έχει πραγματοποιήσει η Νέα Δημοκρατία που μαρτυρούν τη αλλαγή της σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό. Οι πέντε κύριες δράσεις είναι oι εξής:

* Η εκστρατεία κατά της βίας «Φτάνει Πια»

Με λογότυπο το γνωστό σήμα του απαγορευτικού πάνω από τη λέξη «βία», η ΝΔ ξεκίνησε τη συγκεκριμένη εκστρατεία, αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με μια ακτιβιστική ενέργεια στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

Κεντρικό πολιτικό μήνυμα της εκστρατείας ήταν η καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται, όποιον και αν στοχεύει, όποιο πρόσχημα και αν επικαλείται. Παράλληλα παρουσιάστηκαν αρχές και προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ σχετικές δράσεις , συγκεντρώσεις και συζητήσεις έγιναν σε άλλες 10 πόλεις.

* Εκστρατεία για την επιχειρηματικότητα

Με αφορμή την 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, η ΝΔ, διοργάνωσε 5 θεματικές εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με τον ευρηματικό τίτλο «Οι Καινοτόμοι». Στις εκδηλώσεις αυτές παρουσιάστηκαν εναλλακτικές προτάσεις, αλλά και επιτυχημένα concepts στην αγροτική παραγωγή, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, τον Τουρισμό και τις start ups επιχειρήσεις. Εντύπωση προκάλεσαν και τα «φρέσκα» posters για την προβολή των εκδηλώσεων αυτών, στα social media.

* Προβολή του κυβερνητικού έργου στο διαδίκτυο

Τα έξυπνα, με ζωντανά χρώματα, γραφήματα (posters), χρησιμοποιήθηκαν και για την στήριξη και την προβολή του κυβερνητικού έργου στο διαδίκτυο, σε μια σειρά θεμάτων, όπως για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, το εισιτήριο πρόσβασης στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας κλπ.

* Πρωτοβουλία «Στηρίζω»

Κεντρική θέση στις εκστρατείες της ΝΔ, έχει η πρωτοβουλία «Στηρίζω», για τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Σε συνεργασία με τα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα, τις δράσεις της Εκκλησίας και την εθελοντική προσφορά του καθενός, τα στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού, ξεκίνησαν την προσπάθεια για την ανακούφιση των πολιτών που δοκιμάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό, 4 τόνοι τροφίμων και 12.500 είδη ρουχισμού προσφέρθηκαν στα συσσίτια των μητροπόλεων της χώρας, μοιράστηκαν 6.000 παιχνίδια και 2.500 βιβλία, προσφέρθηκαν σχολικές τσάντες και σχολικό υλικό στη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων και υπολογιστές στα Κέντρα Ημερήσιας Φιλοξενίας Αστέγων Αθήνας και Πειραιά, χτίστηκαν κοινωνικές βιβλιοθήκες στις παιδουπόλεις κα.

* Εκστρατεία «Στηρίζω το Παιδί»

Ιδιαίτερη ευαισθησία έδειξαν τα στελέχη της ΝΔ για τα μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη. Μέσα από το πρόγραμμα «Στηρίζω το Παιδί», συγκεντρώθηκαν χρήματα για την ενίσχυση του προγράμματος παιδικού εμβολιασμού της UNICEF, προσφέρθηκαν βιβλία και παιχνίδια σε ιδρύματα και δομές παιδικής προστασίας, ενώ σε όλα τα αρμόδια υπουργεία παραδόθηκαν φάκελοι με θεσμικές προτάσεις για τη θεσμική προστασία.