26 Δεκεμβρίου 2013

Βούλιαξαν τα χιονοδρομικά της Β. Ελλάδας

Τις παλιές καλές εποχές θυμίζει στους ξενοδόχους των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της βόρειας Ελλάδας η τουριστική κίνηση που παρατηρείται μέχρι στιγμής για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η εικόνα, όπως έχει διαμορφωθεί από τις προκρατήσεις, παρουσιάζει σημαντική βελτίωση σε σχέση με πέρσι ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώνεται και διψήφια αύξηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται κοντά στα χιονοδρομικά κέντρα αναμένεται να αγγίξει το 95-100%, κάτι στο οποίο έχει συμβάλει και το γεγονός ότι αρκετοί ξενοδόχοι είτε έχουν διατηρήσει είτε έχουν μειώσει τις τιμές ενώ προσφέρονται και ρεβεγιόν στη τιμή της διανυκτέρευσης.

Τις περισσότερες προτιμήσεις συγκεντρώνει το γραφικό χωριό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου στην Πέλλα, δίπλα στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλαν, το οποίο σε αντίθεση με πέρσι που είχε μείνει κλειστό, φέτος λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Θετική είναι και η εικόνα στη Δράμα και στην Πιερία, όπου δεσπόζουν τα χιονοδρομικά κέντρα του Φαλακρού και του Ελατοχωρίου αντίστοιχα αλλά και στο Πήλιο και στα Ζαγοροχώρια.

Στην Πιερία μάλιστα, παρατηρείται απόβαση Βούλγαρων, καθώς η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την συγκεκριμένη χώρα ανέρχεται σε διψήφια επίπεδα.

Στον αντίποδα, "βροχή" ακυρώσεων παρατηρείται στη Βέροια και στη Νάουσα και κυρίως στα δύο χιονοδρομικά κέντρα, το Σέλι και τα 3-5 Πηγάδια, λόγω της έλλειψης χιονιού.

news247.gr