08 Δεκεμβρίου 2013

Περιοδικό Ραδιοτηλεπικοινωνίες για τη γελοία άρση βουλευτικής ασυλίας ραδιοερασιτέχνη Βουλευτή!

Είπαμε: Συνεχίστε τις παπαριές να δούμε που θα φτάσετε τη Χρυσή Αυγή...

Άρθρο από το περιοδικό "Ραδιοτηλεπικοινωνίες", στο οποίο αποκαλύπτεται όλο το παρασκήνιο της γελοίας άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της ΧΑ Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου... για "ραδιοπειρατεία":

Εδώ και αρκετές εβδομάδες δεχτήκαμε έναν καταιγισμό τηλεφωνημάτων από αναγνώστες του περιοδικού για διευκρινίσεις περί δημοσιευμάτων που έγιναν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιδιαίτερα στα τηλεοπτικά κανάλια σχετικά με τον Ραδιοερασιτέχνη Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, γνωστό για αρκετά χρόνια στον ραδιοερασιτεχνικό χώρο ως SV4MWG.

Όλα σχεδόν στο σύνολό τους τα δημοσιεύματα έκαναν αναφορά για δίωξη εις βάρος του συναδέλφου βουλευτή για παράνομη ραδιοφωνική εκπομπή, κάτι που σαφώς μεταφέρει δυσφημιστικά το μήνυμα στο κοινό ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής έκανε παράνομη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων -γνωστοί ως πειρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί- και για την συγκεκριμένη κατηγορία ζητήθηκε στη Βουλή η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, όπως κι έγινε στις 16 Οκτωβρίου του 2013.


246 βουλευτές του κοινοβουλίου μας που δεν μπήκαν στον κόπο να ερευνήσουν, όπως όφειλαν, την κατηγορία ψήφισαν «ναι», με μοναδική λευκή ψήφο του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Δημήτρη Κυριαζή, ο οποίος δήλωσε μάλιστα ότι διαφωνεί με την άρση της ασυλίας του κ. Αλεξόπουλου, διότι το αδίκημα για το οποίο εγκαλείται δεν αφορά τη βία. «Είχε νόμιμη άδεια για ραδιοερασιτεχνικό σταθμό. Αλίμονο εάν εκδικείται η δημοκρατία…», ενώ πρόσθεσε επίσης πως δεν υπάρχει κάτι προσωπικό με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως θα διαπιστώσετε και από την έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ε.Ε.Τ.Τ., το πρόβλημα που προέκυψε ήταν αποκλειστικά τεχνικό και λόγω παρεμβολής αρμονικών συχνοτήτων (γνωστή δυσλειτουργία πολλών πομποδεκτών), το οποίο όμως είχε διευθετηθεί από τον Ιανουάριο του 2011 από την ομάδα ελέγχου της Ε.Ε.Τ.Τ. που έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία και εξουσία να διερευνά τέτοιου είδους θέματα.

Ως γνωστόν, το περιοδικό μας δεν είναι πολιτικού περιεχομένου, παρά ταύτα, αν και γνώριζα εκ των προτέρων ότι τηλεφωνώντας του θα μπω κι εγώ στη λίστα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, θεώρησα σωστό να έρθω σε επαφή με τον συνάδελφο βουλευτή, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και τιμώ αρκετά χρόνια, προκειμένου να διευκρινιστεί ακριβώς τι έχει συμβεί, ώστε να λάμψει η αλήθεια έστω και αργά.

Σε γραπτή επιστολή προς το περιοδικό μας αναφέρει τα εξής: «Κύριε Κασίμη,

Κατόπιν πολλών ερωτημάτων που δημιουργήθηκαν σε συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες ανά την Ελλάδα εξαιτίας της εσκεμμένως λανθασμένης πληροφόρησης από τα “Μ.Μ.Ε.” –τα οποία δήθεν αδέκαστα και άκρως “αντικειμενικά” επαγγέλλονται την ενημέρωση των Ελλήνων- αποφάσισα να συντάξω την παρούσα επιστολή με σκοπό να αποκαταστήσω την αλήθεια.

Μέσω του περιοδικού σας, λοιπόν, δηλώνω πως τα όσα ακούστηκαν περί λειτουργίας παρανόμου (πειρατικού) σταθμού είναι εντελώς ανυπόστατα και απολύτως ψευδή. Παίρνοντας τα γεγονότα από την αρχή όπως πραγματικά έχουν, τυγχάνω ενεργό μέλος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Λαρίσης από το 2007, καθώς και κάτοχος της απαραίτητης άδειας και πτυχίου. Να σημειωθεί ότι διετέλεσα και αντιπρόεδρος του προαναφερθέντος Συλλόγου κατά την περίοδο 2009-2011, οπότε και συμμετείχα σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε (Ham Fest κλπ.)

Έπειτα από προστριβές που είχα με κάποιο γειτονικό μου άτομο, το οποίο θεώρησε ότι προβλήματα που αντιμετώπιζε με τον τηλεοπτικό του δέκτη οφείλονταν στην ύπαρξη των δικών μου κεραιοσυστημάτων, προχώρησε σε καταγγελία έπειτα από δική μου παρότρυνση, αφού έκρινα ότι οι μεταξύ μας προστριβές δεν οδηγούσαν πουθενά, παρά μόνο σε αδιέξοδα. Θεώρησα, λοιπόν, σωστό εγώ ο ίδιος να τον προτρέψω να ζητήσει επίλυση του θέματος μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών και συγκεκριμένα μέσω της Ε.Ε.Τ.Τ.

Σύμφωνα με την πρώτη αυτοψία που διενεργήθηκε από την εν λόγω υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι ήμουν καθ’ όλα νόμιμος, με μόνη εξαίρεση ότι όταν εξέπεμπα στους 144-146 MHz, στη δεύτερη αρμονική 288-292, τα παρασιτικά σήματα υπερέβαιναν τα επιτρεπτά όρια. Στην ίδια έκθεση, την οποία και επισυνάπτω, αναφέρεται ότι δεν υπήρχε η παραμικρή παρεμβολή σε τηλεοπτικές συχνότητες.

Μετά από τα όσα προηγήθησαν και εντός του ευλόγου χρονικού περιθωρίου που μου έδωσε η Ε.Ε.Τ.Τ., φρόντισα να ρυθμίσω τον σταθμό μου σύμφωνα με τις επιταγές και τους νόμους του ελληνικού κράτους, ενώ παράλληλα έστειλα επιστολή στην επιτροπή και συγκεκριμένα στη διεύθυνση φάσματος, μέσω της οποίας ζητούσα με τα υπ’ αριθμόν 41176/4-10-10 και Τ.Ε.-ΑΤ-03-10 έγγραφα, τον επανέλεγχο του σταθμού μου. Έτσι, στη δεύτερη έκθεση αυτοψίας που διενεργήθηκε στις 11-1-2011, συμπερασματικά οι μετρήσεις έδειξαν ότι κινούμαι εντός των νομίμων πλαισίων».


www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/periodiko-radiothlepikoinwnies-to-fiasko-ths-arshs-bouleutikhs-asulias-enos?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter#ixzz2mtQmsyFP