03 Δεκεμβρίου 2013

Μπουρλότο στην Εκάλη...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ

Η επίθεση του Στουρνάρα στους Εκαλιώτες μου προξένησε μεγάλη εντύπωση.

Κυρίως γιατί δεν είχα καταλάβει ότι η Κηφισιά απέχει τόσο πολύ από την Εκάλη. Πάντα υπέθετα πως το πρόβλημα της χώρας ήταν ένα κράτος-χαβαλέ που για να μπορεί να επιβιώνει πολιτικά επέλεγε να κάνει τα στραβά μάτια. Και φυσικά υπάρχει και μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που έχει μάθει να ζει παρασιτικά και εις βάρος των άλλων. Όμως η αλήθεια είναι πως κανένας υδραυλικός που δεν μου έκοψε ποτέ απόδειξη δεν ήξερα ότι μένει στην Εκάλη. Εντυπωσιάστηκα λοιπόν από την επίθεση του Υπουργού ο οποίος μπορεί να δηλώνει πως δεν είναι πολιτικός όμως φαίνεται πως άρχισε να κινείται ως τέτοιος.

Τα τελευταία χρόνια η μεσαία τάξη έχει ισοπεδωθεί. Τα χαμηλότερα στρώματα και οι συνταξιούχοι δεν ελπίζουν σε τίποτα. Η δήλωση λοιπόν του υπεύθυνου για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής πως " τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν κάποιοι " δείχνει και την ανικανότητα του ιδίου του οικονομικού επιτελείου να διαχειριστούν την κρίση. Καθαρίσαμε δηλαδή την κοινωνία, στείλαμε στα τάρταρα τους πολίτες που δεν είχαν, και τώρα πάμε να πιάσουμε αυτούς που έχουν. Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν καθώς θα πρέπει να αποφασίσουν επιτέλους αν πράγματι έχουμε μικρότερη φορολογία από τους Ευρωπαίους ή αν έχουμε λιγότερα έσοδα επειδή είμαστε ανίκανοι να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή.

Πριν λίγες μέρες έλαβα μια φωτογραφία. Ήταν ο παιδικός μου φίλος μέσα στο αεροπλάνο λίγο πριν την προσγείωσή του στο Λος Αντζελες. Μαζί με την οικογένειά του. Ο Κώστας που μετά από χρόνια σπουδών σε Αμερική και Αγγλία είχε γυρίσει στην Ελλάδα για να στηρίξει τη χώρα του. Τον άκουγα αηδιασμένο να παλεύει με νοοτροπίες και πρακτικές και κάποια στιγμή δεν άντεξε. Πήρε τα παιδιά του και έφυγε, παίρνοντας μαζί του και ένα δικό μου κομμάτι. Το κομμάτι αυτό δεν θα το χαρίσω σε κανένα Στουρνάρα. Και δεν θα συγχωρέσω κανέναν ο οποίος καταστρέφει συνειδητά πια και τη χώρα και τις ζωές μας. Ο Κώστας έμενε στη Δροσιά. Πιο βόρεια από την Εκάλη. Και δεν έφυγε για να μην πληρώσει. Έφυγε γιατί βαρέθηκε να παλεύει και να πληρώνει για να τον κοροϊδεύει ο κάθε νεοφιλελεύθερος αριστερός σε αυτή τη χώρα.