26 Δεκεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ: Ποιά είναι πορτογαλίδα ευρωβουλευτής που κολλάει στον Αλέξη; Η Περιστέρα τι λέει;

Το στιγµιότυπο µε τον Αλέξη Τσίπρα να τραγουδά στην εξέδρα του συνεδρίου του Κόµµατος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη το κομμουνιστικό «παντιέρα ρόσα» προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο.

Ωστόσο ενδιαφέρον προκάλεσε και η όμορφη ευρωβουλευτίνα που έκανε...«δεύτερη φωνή» στο συνεδριακό πάλκο του Κόµµατος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά.
Η µελαχρινή κυρία ονοµάζεται Μαρίζα Ματίας και είναι ευρωβουλευτής του Πορτογαλικού Μπλόκου και αντιπρόεδρος του Κόµµατος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Η 37χρονη πολιτικός από την Πορτογαλία έχει αναπτύξει δεσµούς φιλίας µε τον Αλέξη Τσίπρα από τότε που ο τελευταίος ανέλαβε τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εξαρχής υπέρ της υποψηφιότητας του Ελληνα αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης για τη διεκδίκηση της Κοµισιόν.
Η αντιπρόεδρος του ΚΕΑ και ευρωβουλευτής της Πορτογαλίας βρίσκεται συχνά-πυκνά στην Ελλάδα και συµµετέχει σε όλες τις κορυφαίες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Κουµουνδούρου. Εκτός από τις συνεδριάσεις του προεδρείου του ΚΕΑ που έχουν πραγµατοποιηθεί στην Αθήνα, ήταν παρούσα και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και σε διάφορα Φεστιβάλ που έχει διοργανώσει το κόµµα και η Νεολαία του.
Η τελευταία φορά που η Μαρίζα Ματίας «στράβωσε» µε τους Ελληνες δεν ήταν για πολιτικούς λόγους, αλλά για ποδοσφαιρικούς. Ηταν στο Euro του 2004 όταν στο «Ντα Λουζ» της Πορτογαλίας η Ελλάδα κέρδισε την ποδοσφαιρική οµάδα της χώρας της και κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Η Μαρίζα Ματίας, που έχει σπουδάσει οικονοµικά, είναι φανατική οπαδός της Γκιµαράες. Ακόµη και όταν δεν βρίσκεται στην Πορτογαλία για να παρακολουθήσει από κοντά την αγαπηµένη της οµάδα, βλέπει τους αγώνες από τις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο, γράφουν τα Παραπολιτικά.








http://www.iefimerida.gr/node/136525#ixzz2obcHpqG5