20 Δεκεμβρίου 2013

Σαμαράς για Τσίπρα: Έχει αντίπαλο την Ελλάδα - για Λιάπη: Όποιος καταπατάει τους νόμους θα πληρώνει

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσιπρα, εξαπέλυσε στις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός, με αφορμή και τη συνεχεία που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση των υποβρύχιων προσκομίζοντας στοιχεία στην εισαγγελία.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς "η νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ, με το δηλητήριο που ρίχνει, είναι να καλλιεργεί το δικό του κήπο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι η Ελλάδα. Άκουσα ότι πήγε στέλεχος να δώσει στοιχεία για τα υποβρύχια, (εννοώντας την Ζωή Κωνσταντόπουλου), γιατί δεν είχαν πάει πιο πριν;" και προσθεσε "το να δηλητηριάζεις χωρίς στοιχεία μια Βουλή και ένα κλίμα, να λες ότι έχουμε εκλογές, να δημιουργείς συνθήκες τρόμου σε επενδυτές δεν βοηθά ούτε την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει η εχθρότητα απέναντι στον τόπο τους. Εδώ είμαστε και θα δούμε τα αποτελέσματα".

Αναφερόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι το μόνο που δεν ενδιαφέρει είναι να πάρει τα ηνία του κράτους χωρίς να ξέρει τι να κάνει. "Δεν κοιτάω μπροστά μου τις εκλογές που έρχονται. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω κατάματα είναι ο άνεργος, και σε αυτόν θέλω να δώσω εργασία. Αν τον Τσίπρα τον ενδιαφέρει να έχει άλλον έναν άνεργο μαζί του και να πάρει τα ηνία του κράτους χωρίς να ξέρει τι να κάνει, δεν με ενδιαφέρει. Εγώ έχω αντίπαλο την ανεργία. Ο Τσίπρας έχει απέναντί του την ίδια την Ελλάδα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς καυτηρίασε εξάλλου τη στάση του Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος κυκλοφορούσε με παράνομες πινακίδες και χωρίς ασφάλιση, διαρρηγνύοντας κάθε σχέση με το άλλο ισχυρό πολιτικό στέλεχος της ΝΔ μετά και τη διαγραφή του.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε για τον κ. Λιάπη ότι "αυτά που μπορεί να συνέβαιναν πρόσφατα τελείωσαν. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Οποίος καταπατάει, με αυτό τον τρόπο μάλιστα, τους νόμους και θα συλλαμβάνεται και θα πληρώνει. Να δώσω μπράβο στους αστυνομικούς που έκαναν το καθήκον τους για το αυτονόητο".

Πηγή: http://www.skai.gr