14 Δεκεμβρίου 2013

Ιδιόκτητες γερμανικές εγκαταστάσεις στο Ρίο εν όψει Μουντιάλ

Προπονητικό κέντρο και ιδιόκτητο ξενοδοχείο ετοιμάζει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας στην περιοχή Πόρτο Σεγούρο, λίγο έξω από το Ρίο Ντε Τζανέιρο, προκειμένου οι διεθνείς ποδοσφαιριστές να έχουν την πιο άνετη διαμονή στη διάρκεια του Μουντιάλ το προσεχές καλοκαίρι!
Τα «πάντσερ» είναι αποφασισμένα να επανέλθουν στην κορυφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έπειτα από το τρόπαιο του 1990 (πριν από περίπου 24 χρόνια).

Το «Κάμπο Μπαΐα», όπως θα ονομάζεται το σύμπλεγμα των αθλητικών και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, αποτελείται αθλητικό κέντρο και 65 πολυτελή δωμάτια μακριά από τις πολυπληθείς μητροπόλεις του Σάο Πάολο και του Ρίο. Η τοποθεσία βρίσκεται 45 λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο του Πόρτο Σεγούρο, το οποίο θα χρησιμοποιεί η Γερμανία για τις πτήσεις της, ανάλογα με την πόλη που θα αγωνίζεται.

Ο τιμ μάνατζερ, παλαίμαχος άσος και σκόρερ του τελικού στο τελευταίο νικηφόρο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Γερμανών (1996), Όλιβερ Μπίρχοφ, δήλωσε σχετικά: «Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να ελαχιστοποιήσουμε την κούραση από τα ταξίδια λόγω της έκτασης της χώρας και των μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των πόλεων. Είδαμε στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 ότι οι μικρές αποστάσεις ανάμεσα στα κεντρικά της ομάδας, τα προπονητικά κέντρα και το κέντρο Τύπου διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο για όλους τους εμπλεκόμενους».

Θυμίζουμε ότι οι τρεις φορές πρωταθλητές κόσμου κληρώθηκαν στον 7ο όμιλο και με αντιπάλους την Πορτογαλία στην πρεμιέρα του ομίλου στις 16 Ιουνίου, την Γκάνα και τις ΗΠΑ, ενώ τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάρτιο, ενώ η αποστολή θα αναχωρήσει στις 7 Ιουνίου για τη Βραζιλία.

Στο μεταξύ, τα «πάντσερ» θα δώσουν τρία ακόμη παιχνίδια προετοιμασίας στο δρόμο για την τελική φάση του Μουντιάλ. Το πρώτο θα είναι στις 15 Μαΐου στο Αμβούργο κόντρα στην Πολωνία, ενώ αμέσως μετά η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ θα παίξει την 1η Ιουνίου στο Μενχεγκλάντμπαχ και στις 5 του ίδιου μήνα στο Μάιντς με αντιπάλους που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Πηγές από τη γερμανική ομοσπονδία κάνουν λόγο για μία ομάδα από την Αφρική στον 1ο αγώνα του Ιουνίου και μία ευρωπαϊκή για τον 2ο.

Η Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα δώσει φιλικό αγώνα με τη Χιλή στις 5 Μαρτίου στην Στουτγκάρδη. Το γερμανικό συγκρότημα θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του στο Τιρόλο της Αυστρίας 21-31 Μαϊου, ενώ η αρχική σκέψη για ένα 2ο στάδιο στη Φλόριντα των ΗΠΑ απορρίφθηκε για να μην στρεσαριστούν οι παίκτες από τα συνεχή ταξίδια και τη μακροχρόνια απομάκρυνση από τις οικογένειές τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ