06 Δεκεμβρίου 2013

Τι είπε ο Σαμαράς για τα μεγάλα έργα και το κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό

Στο καφενείο της Βουλής εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπούρα και τον στενό του συνεργάτη Νίκο Τσιούτσια και αμέσως δημιουργήθηκε πηγαδάκι με αρκετούς βουλευτές.
Μεταξύ αυτών, ο Γ. Κοντογεώργος, Ηλ. Βλαχογιάννης, Ελ. Μακρή, Φ. Πιπιλή, Γ. Κεφαλογιάννης, Θ. Λεονταρίδης, Δ. Χριστογιάννης, Θ. Σολδάτος κ.α.

Το κλίμα είναι χαλαρό και οι συνδαιτυμόνες σχολίαζαν την κλήρωση της Εθνικής για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Σίγουρα όμως ο πρωθυπουργός αναμένεται να δεχθεί καταιγισμό ερωτήσεων για το θέμα των πλειστηριασμών, του ενιαίου φόρου ακινήτων αλλά και για το μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς στάθηκε στο θεμα της επανέναρξης της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων, οι συμβάσεις των οποίων θα κυρωθούν την επόμενη ημέρα από τη Βουλή, σημειώνοντας ότι θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Επισήμανε, την μεγάλη ευκαιρία της χώρας ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ προκειμένου να βρεθούν ισχυροί σύμμαχοι ενώ παράλληλα μετέφερε το «θετικό κλίμα» που έχει πλέον διαμορφωθεί στο εξωτερικό για την Ελλάδα.