27 Δεκεμβρίου 2013

Στουρνάρας: Οσα λέγονται για μένα ούτε καν τα ακούω

Σε έντονο ύφος απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας συνομιλώντας με το iefimerida.gr και απαντώντας στα σενάρια που θέλουν υπουργούς, βουλευτές και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να είναι εξοργισμένοι μαζί του εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που ασκεί.

«Ολα αυτά είναι αστεία πράγματα, κανείς υπουργός δεν τα έβαλε μαζί μου, με τους βουλευτές έχω άριστη σχέση, αυτά τα σενάρια δεν υπάρχουν, δεν τα ακούω καν», σχολιάζει ο κ.Στουρνάρας.

Στο ερώτημα αν δέχεται πιέσεις από κυβερνητικά στελέχη ή από το Μέγαρο Μαξίμου για αλλαγές στην πολιτική που ασκεί ο Γιάννης Στουρνάρας αντιδρά έντονα: «Δεν δέχομαι καμία πίεση, κάνω τη δουλειά μου. Ξεκινάμε μία δύσκολη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Σε λίγες ημέρες αρχίζει η ελληνική προεδρία στην ΕΕ. Ολα αυτά δεν με αφορούν».

Ποιος διοχετεύει τα σενάρια οργής απέναντι στον Στουρνάρα

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες φούντωσαν τα σενάρια που ήθελαν υπουργούς και βουλευτές να είναι έντονα εξοργισμένοι με τον υπουργό Οικονομικών με τη φορολογική καταιγίδα που επέβαλε στο τελευταίο νομοσχέδιο, αλλά και την άρνηση του να μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Τα σενάρια έφτασαν μέχρι το σημείο να θέλουν τον πρωθυπουργό εξοργισμένο, ενώ έφερναν τον Χρύσανθο Λαζαρίδη στη θέση του υπουργού Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα να περιορίζεται στο ρόλο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Διαψεύδει ο Λαζαρίδης πως αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Χρύσανθος Λαζαρίδης διέψευσε την πληροφορία ότι σπάει το υπουργείο Οικονομικών στα δύο και ότι θα αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών και ο Γιάννης Στουρνάρας θα αναλάβει μόνο τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Οπως γράφει και το ΒΗΜΑ ο κ.Λαζαρίδης είπε χαρακτηριστικά «Δεν γνωρίζω ποιος διαρρέει τέτοια πράγματα. Εμείς δεν διαρρεύσαμε κάτι τέτοιο. Σίγουρα όπως φαίνεται κάποιοι πάνε να φάνε τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά εγώ δεν μπορώ να τους βοηθήσω. Δεν πρέπει να φύγει ο Στουρνάρας από υπουργός Οικονομικών».

http://www.iefimerida.gr/node/136615#ixzz2ofnNxgyx