15 Δεκεμβρίου 2013

Τι έχει να πει για την Αργεντινή ο λαλίστατος κ. Τσίπρας;

Ήταν Δεκέμβριος του 2012. Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή εξαπέλυε μια ακόμη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προέβλεπε πολιτικές εξελίξεις τον Μάρτιο του 2013. Τότε του είχε απαντήσει ο Γ. Στουρνάρας και του είχε πει ότι αν ακολουθούσαμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε γίνει Αργεντινή.
Διαβάστε τι του είχε απαντήσει ο Τεξανός πλέον κ. Τσίπρας: «Λέτε πως δεν γίναμε Αργεντινή. Μακάρι να είχαμε γίνει: Η Αργεντινή πέρασε μια μεγάλη δυσκολία και οι πολίτες της κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους».

Μετά από αυτά, δείτε τις εικόνες από την Αργεντινή που ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και λεηλατεί καταστήματα την ίδια στιγμή που, άκουσον – άκουσον, κάνουν απεργία οι αστυνομικοί. Ο μέχρι σήμερα απολογισμός; Πάνω από 12 νεκροί, δεκάδες τραυματίες και τα νοσοκομεία γεμάτα. Φυσικά, διαλυμένες από τις λεηλασίες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση ανύπαρκτη και στους δρόμους επικρατεί το απόλυτο χάος.

Ένα χρόνο μετά ο κ. Τσίπρας προαναγγέλλει πολιτικές εξελίξεις μέσα στο 2014, όμως, δεν αναφέρεται καθόλου στην Αργεντινή. Τα συμπεράσματα δικά σας.