02 Δεκεμβρίου 2013

Μια νεκρή από πλημμύρες στο Άργος και ένα νεκρό κορίτσι από μαγκάλι στη Θεσσαλονίκη! ΒΙΝΤΕΟ

Το χρονικό της τραγωδίας στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης παρουσίασε η πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, εδώ και 2,5 μήνες το σπίτι όπου διέμεναν το 13χρονο κοριτσάκι και η 54χρονη άνεργη μητέρα του, δεν είχε ρεύμα.

Όπως προέκυψε από τις πληροφορίες των κατοίκων της περιοχής, η μητέρα αναγκάστηκε να ανάψει το μαγκάλι, προκειμένου να ζεσταθούν.

Η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε. Όταν συνήλθε η μητέρα, είδε το κοριτσάκι της στο πάτωμα να κείτεται.

Προσπαθώντας να το συνεφέρει, δεν τα κατάφερε, βγήκε έξω και φώναζε σε βοήθεια.

Ένας οικογενειακός φίλος έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί. Ωστόσο, δεν κατάφερε να το συνεφέρουν. Ήταν ήδη αργά.

Παράλληλα, κλήθηκε το ΕΚΑΒ, έφτασε η πυροσβεστική και η αστυνομία. Παρόλα αυτά, το μόνο που διαπίστωσαν, ήταν ότι το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



«Φονική» νυχτερινή καταιγίδα στο Άργος: Μία νεκρή, εκτεταμένες οι πλημμύρες

Νεκρή ανέσυραν τα συνεργεία της Πυροσβεστικής μία γυναίκα στο Άργος κατά την άντληση υδάτων από υπόγειο. Εκτεταμένες πλημμύρες στο Άργος και στην Κυπαρισσία, σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πελοπόννησο.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας το θάνατο της γυναίκας σε υπόγειο στο Άργος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που ακμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, πρόκειται για μία 55χρονη (πιθανόν σερβικής καταγωγής) που βρισκόταν σε υπόγειο στην οδό Χατζή.

Από την κακοκαιρία που ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής να πλήττει την Πελοπόννησο, οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται το Άργος, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν και πλημμύρισαν τους περισσότερους δρόμους και πολλά υπόγεια σπίτια. Αρκετοί δρόμοι στο ανατολικό τμήμα της πόλης παρέμεναν κλειστοί ενώ η πόλη παρέμεινε αποκομμένη λόγω των πλημμύρων. Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε τουλάχιστον 20 κλήσεις και συνεχίζει το πρωί της Δευτέρας τη μάχη που κράτησε όλη τη νύχτα.

«Όλη η νύχτα ήταν ένας εφιάλτης. Η πόλη του Άργους χτυπήθηκε βάναυσα από κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει. Ένας καταρράκτης έτρεχε από τον ουρανό. Αυτό που έξησε το Άργος χθες, δεν νομίζω ότι το έχω δει ποτέ στη ζωή μου» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια, αλλά τόνισε ότι «το κράτος είναι παράλυτο».

Προβλήματα αναφέρθηκαν και τα χωριά Νέα Κίος, Σκαφιδάκι και Κεφαλάρι, ενώ η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους, από τους Μύλους προς το Άργος, είναι δύσκολη. Στην Κυπαρισσία, τα νερά έχουν υποχωρήσει το πρωί της Δευτερας.

Τα φαινόμενα έχουν κοπάσει το πρωί και συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων, ενώ αναμένεται και ενίσχυση με μηχανικά μέσα από στρατιωτικά μηχανήματα της μονάδας Μηχανικού στο Λουτράκι, ώστε να ενισχύσουν τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας. Πλημμύρες καταγράφηκαν τη νύχτα τόσο στο Κιάτο, όσο και στην Κόρινθο, από την έντονη βροχόπτωση.

Στο Κιάτο οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 και στη Κόρινθο έφτασαν τις 30, ενώ για αρκετές ώρες θα συνεχιστεί η άντληση των υδάτων.