07 Δεκεμβρίου 2013

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ!! Δένδιας σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο,τι και να λέτε οι κουκούλες θα πέσουν [εικόνες]

[Όλη μέρα γυρνάγανε την Αθήνα οι άπλυτοι και δεν άνοιξε ρουθούνι... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ]

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης προκάλεσαν όσα ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Στρατούλης αναφορικά με την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής συγκέντρωσης στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Προπύλαια.
Στη δήλωσή τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούσαν τον υπουργό και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για αυταρχισμό και ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί που συνελήφθησαν στα επεισόδια.

Όπως υποστήριζαν, επρόκειτο για παιδιά που συμμετείχαν ειρηνικά στη μαθητική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και μεταξύ τους ήταν και πολλοί ανήλικοι που όπως καταγγέλλουν οι δύο βουλευτές, χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ. Για το λόγο αυτό ζήτησαν να δει τους συλληφθέντες ιατροδικαστής και να τους επιτραπεί να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Επίσης σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου και τον κ. Στρατούλη μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας φερόμενος τουρίστας 21 ετών, που δεν μιλάει καθόλου ελληνικά και δηλώνει άγνοια για την αιτία της σύλληψής του.

Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ας καταδικάσει τις εκτός λογικής κραυγές βουλευτών του

Είναι προφανές ότι η αλλαγή τακτικής της Ελληνικής Αστυνομίας από τον Ιούνιο του 2012 δεν αρέσει σε ορισμένους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε από την πλευρά του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί τις δηλώσεις των δύο βουλευτών του, οι οποίοι χαρακτηρίζουν "αυταρχική ενέργεια" τις συλλήψεις όσων επιτέθηκαν σήμερα στις αστυνομικές δυνάμεις», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη «θα συνεχίσει να εκτελεί το Συνταγματικό του καθήκον και να περιφρουρεί τη δημοκρατική νομιμότητα, υλοποιώντας τη σαφή εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να πέσουν οι κουκούλες».

Παράλληλα ο Νίκος Δένδιας καλεί την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει αν είναι υπέρ της νομιμότητας ή των «επίδοξων καταστροφέων», «υπέρ της ειρηνικής διαμαρτυρίας ή υπέρ της λεηλασίας».

«Για ποιο λόγο η επιβολή του Νόμου εις βάρος όσων πετούν πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις θεωρείται συλλήβδην αυταρχική ενέργεια; Είναι ώρα να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αναλαμβάνει τις θεσμικές ευθύνες του, απομονώνοντας και καταδικάζοντας τις εκτός λογικής κραυγές βουλευτών του», καταλήγει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του υπουργού.

Στο χορό της αντιπαράθεσης μπήκε και η ΝΔ, σημειώνοντας με νόημα σε ανακοίνωσή της πως «δεν αποτελεί έκπληξη ότι κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται με σθένος ταραχές, επεισόδια και κάθε είδους παρανομίες».

«Είναι, όμως, όντως "απαράδεκτο" ότι για να κάνει τη συνήθη παράστασή της, η γνωστή συνήγορος κατηγορουμένων για τρομοκρατία, ληστείες, βιασμούς και λοιπά "πολιτικά" αδικήματα, αναγκάστηκε να περιμένει όρθια στην είσοδο της ΓΑΔΑ επί μισή ώρα! Έχει τη συμπαράστασή μας...», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Λ. Συγγρού.