09 Δεκεμβρίου 2013

Το "δωράκι" του Βενιζέλου στον αδελφό της Ποδηματά!

Απευθείας ανάθεση για τον αδελφό της ευρωβουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζονται, όπως φαίνεται, οι «ανορθογραφίες» του υπουργείου Εξωτερικών στη διοργάνωση της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. Μετά την αποκάλυψη των εξωφρενικών δαπανών για γραβάτες, φουλάρια, χρώµατα και έπιπλα, µε αποτέλεσµα να ανακληθούν ορισµένα από αυτά τα κονδύλια, σήµερα αποκαλύπτεται άλλο ένα περίεργο «επεισόδιο» στο σίριαλ των πεπραγµένων του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας.

Ειδικότερα, στα τέλη του προηγούµενου µήνα η εν λόγω υπηρεσία του ΥΠ.ΕΞ. ανέθεσε απευθείας στην εταιρεία «Παν. Κ. Ποδηµατάς ΑΕΒΕ» την ενοικίαση συνεδριακού εξοπλισµού έναντι 6.211,50 ευρώ για συνάντηση στο ξενοδοχείο «Hilton». Πρόκειται για την κοινή συνεδρίαση της ∆ιάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου µε µέλη της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της προετοιµασίας για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας, η οποία πραγµατοποιήθηκε στις 26 Νοεµβρίου, παρουσία του πρωθυπουργού. Μέχρις εδώ καλά. Ωστόσο, αν προσέξει κανείς καλύτερα, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας έχει το ίδιο επώνυµο µε την κ. Αννυ Ποδηµατά.

Ο λόγος βέβαια για τον αδελφό της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος µπορεί να θεωρείται ο σηµαντικότερος ίσως επιχειρηµατίας στον χώρο της τεχνικής υποστήριξης διοργανώσεων και συνεδρίων (έχει συµµετάσχει σε πολύ σπουδαίες στιγµές της Ελλάδας, όπως Ολυµπιακοί Αγώνες, Σύνοδοι Κορυφής της Ε.Ε. το 2003 στη Χαλκιδική και στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης), ωστόσο το ότι είναι συγγενής µε σηµαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αναλαµβάνει έργο µε απευθείας ανάθεση επαναφέρει τη συζήτηση περί του τι είναι νόµιµο και ηθικό στην πολιτική.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, ήδη στο παρασκήνιο µιλούν για «ρουσφέτι» του Ευάγγελου Βενιζέλου προς την ευρωβουλευτή, η οποία τελευταία λέγεται ότι έχει αποµακρυνθεί από τη σφαίρα επιρροής του, έχοντας αναπτύξει περισσότερο επαφές µε την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.

parapolitika.gr