20 Δεκεμβρίου 2013

BINTEO: ‘Αρον άρον πήρε πίσω άρθρα του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς ο Στουρνάρας

​Τρία άρθρα και 18 διατάξεις του άρθρου 9 αποσύρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς μετά και τις αντιδράσεις των βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άρθρα που αποσύρονται αφορούν...
την λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, τις τράπεζες και κάποιες άλλες ρυθμίσεις που δεν είναι επείγουσες.

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, περίεχε 19 extra διατάξεις, ενώ ένα μόνο άρθρο είχε.... 18 διατάξεις!!!

Νωρίτερα διεκόπη η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής που συζητούσε την νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, καθώς οι βουλευτές διαπίστωσαν ότι τελικά πρόκειται για νομοσχέδιο - σκούπα, στο οποίο έχουν ενταχθεί σειρά άσχετων, αλλά και «καυτών» διατάξεων, που μάλιστα προωθούνται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Κακλαμάνης VS Στουρνάρα

Για μια ακόμη φορά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Κακλαμάνης εξαπέλυσε πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, αναφέροντας ότι είναι σοσιαλδημοκράτης και όχι λαϊκός δεξιός για αυτό και είναι υπέρ του κεφαλαίου. «Του έχω πει πολλές φορές να έρθει στη λαϊκή δεξιά αλλά ανθίσταται» σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης και διευκρίνισε όμως ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αλλά θα περιμένει τον κ. Στουρνάρα τον Μάρτιο, «εκτός αν μέχρι τότε έχετε έρθει στη λαϊκή δεξιά και αλλάξετε πολιτική».

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από το γαλάζιο στρατόπεδο τόσο για το νομοσχέδιο όσο και για το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς που θα τεθεί αύριο προς ψηφοφορία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο βουλευτής της ΝΔ Αργ. Ντινόπουλος είπε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη σταθερότητα της κυβέρνησης παρά τις έντονες διαφωνίες του άλλα και τις αντιδράσεις της εκλογικής βάσης της ΝΔ.

Ο Ηλ. Βλαχογιάννης αν και είπε πως θα ψηφίσει τον φόρο ακινήτων, τόνισε πως αυτός στην πορεία πρέπει να αλλάξει.

«Αυτοί που το παίζουν Αθηναίοι όταν ακούνε την καραγκούνα αρχίζουν να χορεύουν… Πιστεύετε ότι θα δηλώσουν την πλαγιά ή το χωράφι που έχουν; Παλιά όταν άκουγαν κτήματα ήταν πλούσια νύφη, τώρα φεύγουν» είπε με νόημα ο κ.Βλαχογιάννης



star.gr