03 Δεκεμβρίου 2013

Γελάνε στη Κύπρο με τον θεατρίνο "επαγγελματία" κακοποιημένο αφρικανό και το επεισόδιο που έστησε με άπλυτους εναντίον του αστυνομικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήρη διερεύνηση διέταξε η νομική υπηρεσία για την υπόθεση ξυλοδαρμού Αφρικανού μετανάστη από Μμαδίτη. Η υπόθεση παρουσιάζει κάποια κενά με τις έρευνες να στρέφονται προς διάφορες πλέον εκδοχές.

Ρατσιστική συμπεριφορά από μέλος ΜΜΑΔ εναντίον αφρικανούΞυλοδαρμός του Αφρικανού μετανάστη από μέλος της ΜΜΑΔ ή μια σκηνοθετημένη ενέργεια;

Ερωτήματα τα οποία καλούνται να απαντήσουν οι ποινικοί ανακριτές, μετά τις πληροφορίες που έφτασαν ενώπιον τους και ενδεχόμενος να φέρουν νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση της καταγγελίας για κακοποίηση Αφρικανού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, ιδιοκτήτης φρουταριας από την Λάρνακα, μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, επικοινώνησε με τις αρχές αναφέροντας ότι ο παραπονούμενος στο παρελθόν του είχε ξανακάνει παρόμοιο σκηνικό, και κατάφερε να του αποσπάσει 300 ευρώ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΗΓΗ:"Ο συγκεκριμένος μάρτυρας αναγνώρισε το πρόσωπο από το βίντεο. Ανέφερε ότι μια μέρα πήγε στην φρουταρία, πήρε την σκούπα και άρχισε να σκουπίζει. Τον ρώτησε τι κάνει εκεί και τον έδιωξε. Σε κάποια στιγμή έπεσε κάτω και άρχισε φωνάζει ότι πονάει και να λέει στους γείτονες που μαζεύτηκαν ότι τον βασανίζει. Μας είπε ότι αναγκάστηκε να του δώσει 300 ευρώ για να φύγει".

Υπάρχει και άλλη προφορική μαρτυρία από γυναίκα κατά του Αφρικανού ωστόσο η μάρτυρας φοβάται να δώσει γραπτή κατάθεση στις αρχές.

Ως εκ τούτου η αστυνομία συλλέγει πληροφορίες σε μια προσπάθεια να στήσει το πάζλ της υπόθεσης, ενώ έχει ζητήσει από την ΚΙΣΑ και το αυθεντικό βίντεο, αφού αυτό που είδε το φώς της δημοσιότητας φέρεται να ήταν μονταρισμένο.

Κατάθεση στους ανακριτές έδωσε και ο Αφρικανός, ο όποιος υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι ο αστυνομικός έκανε διάκριση εναντίον του λόγω χρώματος.

Τον παραπονούμενο επισκέφθηκε και η επίτροπος διοικήσεως.

Ο προσανατολισμός χειρισμού τέτοιων σοβαρών υποθέσεων επιβάλλεται να είναι η άμεση, πλήρης, αποτελεσματική, αμερόληπτη και αντικειμενική διερεύνηση τους, η επίδειξη μηδενικής ανοχής σε ρατσιστική βία ή μεταχείριση όλων των μελών της κοινωνίας όπως και η επιβολή παραδειγματικών και αναλόγων κυρώσεων σε όσους έχουν ευθύνη.

Η διερεύνηση της όλης υπόθεσης αναμένεται να αλλάξει χεριά μετά από οδηγίες του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Η αρχή διερεύνησης παράπονων κατά της αστυνομίας θα συνεχίσει τις έρευνες, ενώ η νομική υπηρεσία διαμηνύει ότι όσοι παρανόμησαν θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Πηγή: livenews.com.cy

Θεατρίνος ο Αφρικανός πρόσφυγας; Την είχαν στημένη οι μετανάστες στον ΜΜΑΔιτη με έτοιμη κάμερα;

Και όμως το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις… ο λόγος για το βίντεο με τον Αφρικανό πολιτικό πρόσφυγα το οποίο κάνει τον γύρο του κόσμου! Ενώ σε πρώτη φάση έγινε κατακραυγή κατά του ΜΜΑΔιτη για τον ξυλοδαρμό του Αφρικανού πρόσφυγα ο οποίος φαίνεται να λαμβάνει και παχυλά επιδόματα από την Κυπριακή Δημοκρατία, τώρα αυτοί που εξετάζουν την υπόθεση φαίνεται να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το πώς εξελίχθηκε η όλη ιστορία. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα ότι δεν έγινε χρήση βίας, ωστόσο πολλά είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι ενδεχομένως το όλο σκηνικό να ήταν στημένο σε επίπεδο θεατρικής παράστασης…

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Αφρικανός προκαλούσε έντονα τους ΜΜΑδίτες με αποτέλεσμα να τον σταματήσουν για έλεγχο, ακολούθως ο παραπονούμενος δεν έδειχνε τα έγγραφα του στον ΜΜΑΔίτη ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην σύλληψή χρησιμοποιώντας την βία που είδαμε στο βίντεο. Ενώ η φάση ήταν σε εξέλιξη, κάποιος προφανώς σε συνεννόηση με τον μετανάστη τα έγραφε όλα σε βίντεο και έτσι άρχισε και το μεγάλο θέατρο με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και όλα τα συναφή…

Αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι η υπερβολική αντίδραση του Αφρικανού ο οποίος σε πρώτη φάση έδειχνε να κραυγάζει από τους πόνους και ακολούθως έκανε «δηλώσεις» στην κάμερα του κινητού. Όλα δείχνουν ότι ο ΜΜαδίτης πιάστηκε στην φάκα και μάλιστα on camera με αποτέλεσμα ο «αδικημένος» μετανάστης να δώσει την παράσταση της ζωής του… Περισσότερα ερωτήματα δημιουργεί το καλο-γυρισμένο και καλο-μονταρισμένο βίντεο σε ύφος ντοκιμαντέρ το οποίο αναρτήθηκε σε χρόνο ντε-ντε στο youtube προκαλώντας αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα.

www.showbizcy.com


Αστυνομικός χτυπάει Αφρικανό στην Κύπρο από CDemo83