26 Δεκεμβρίου 2013

Γαλλία: «Καυτό» μοντέλο εσωρούχων στο πλευρό της Μαρίν Λε Πεν

Από τις ημίγυμνες φωτογραφίσεις και το πλατό του X-Factor στο Εθνικό Μέτωπο – Έντονη κριτική στην επικεφαλής του ξενοφοβικού κόμματος

Μπορεί στην Ιταλία η πολιτική σκηνή να έχει… ομορφύνει κατά καιρούς με βουλευτίνες που στο παρελθόν κάλπαζαν στις πασαρέλες ή επιδείκνυαν τα κάλλη τους στην τηλεοπτική οθόνη, όμως, οι Γάλλοι μάλλον δεν είναι συνηθισμένοι, ειδικά όταν πρόκειται για άνδρα που εγκαταλείπει τις φωτογραφίσεις για την πολιτική.
Ο λόγος για το πρώην μοντέλο εσωρούχων, Μπρουνό Κλαβέ, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει πίσω του την καριέρα του, αλλά και τη σύντομη εμπειρία του ως τραγουδιστής στο πλατό του τηλεοπτικού X-Factor για να καταπιαστεί με τα κοινά.




Το γεγονός από μόνο του ίσως να προκαλούσε εντάσεις, αν η επιλογή του 24χρονου Κλαβέ δεν ήταν αυτή του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν.

Το κόμμα που προωθεί τις αξίες της οικογένειας και της πατρίδας, μοιάζει να κινείται τολμηρά με την αποδοχή στους κόλπους του, του υποψηφίου, ο οποίος πρόκειται να δοκιμάσει την τύχη του στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου.

Ο ίδιος πάντως, δε δείχνει να πτοείται από τις κριτικές που δέχεται, απαντώντας με δηλώσεις του στηLe Parisien: «Δεν πιστεύω ότι το παρελθόν μου μπορεί να αποτελέσει βάρος. Οι σέξι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν πολλά χρόνια όταν δεν είχα ασχοληθεί με την πολιτική. Πιστεύω πως οι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους έκανα εκείνες τις φωτογραφίσεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα ζητήσω συγγνώμη».




Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του 24χρονου να «περάσει» ως δύο ανεξάρτητα πράγματα την υποψηφιότητά του και τις φωτογραφίσεις του με εσώρουχα για τον οίκο μόδας Armani, όπου αποκαλύπτεται η τάση του να εξετάζει τα πράγματα σε βάθος, τα αρνητικά σχόλια πέφτουν βροχή.

Τα περισσότερα προέρχονται από δημοσιογράφους που ασκούν κριτική στην ίδια την Λε Πεν, η οποία το 2001 είχε εκφράσει την αποδοκιμασία της στο πρόσωπο του πρώην πρεσβευτή της Γαλλίας στην Τυνησία, Μπορίς Μπουαλόν, του οποίου είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες όπου απεικονιζόταν με αποκαλυπτικά μαγιό. Τότε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου είχε ζητήσει την παραίτηση του πρεσβευτή, ενώ τώρα υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Κλαβέ.




Ο διευθυντής της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος στο Παρίσι, Νικολά Μπαί, δήλωσε: «Είναι δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Ο Μπουαλόν είχε δημοσιεύσει τη φωτογραφία όσο ήταν πρεσβευτής. Ο δικός μας υποψήφιος άλλαξε τρόπο ζωής».

Όσο για τον ίδιο τον Κλαβέ, δηλώνει ότι η προσωπικότητα της Μαρίν Λε Πεν και οι ιδέες του Εθνικού Μετώπου τον «κέρδισαν απόλυτα».