13 Δεκεμβρίου 2013

Οι τροϊκανοί φοβήθηκαν ότι ο Στουρνάρας θέλει να τους δηλητηριάσει... με φρέσκα φρούτα - Ποιος έκανε τον δοκιμαστή για να πειστούν

Ο φόβος ξεπέρασε ακόμη και τη λαιμαργία στο κλιμάκιο της τρόικα, που όπως φαίνεται αισθάνεται ότι πουθενά στην Ελλάδα δεν είναι ασφαλης. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι αν και ο Τόμσεν λιμπίστηκε τα φρούτα που έφεραν στη σύσκεψή που έγινε στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα, δεν τα έτρωγε μέχρι να επιβεβαιώσει ότι είναι ... ασφαλή.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο Μικροπολιτικος στα Νέα, στη συνάντηση που είχε προχθές ο υπουργός Οικονομικών με τους τροϊκανούς ζήτησε να φέρουν και  μια πιατέλα με φρούτα στο τραπέζι: Μήλα, μπανάνες, ακτινίδια και αχλάδια. Την ίδια ώρα ένα χωριστό πιάτο με φρούτα σερβιρίστηκε στον υπουργό. Και καθώς ο Γιάννης Στουρνάρας απολάμβανε τα μηλαράκια του, ο Πολ Τόμσεν κοιτούσε με λαιμαργία τα φρούτα αλλά δεν άπλωνε το χέρι του.

Μέχρι που δεν άντεξε, γύρισε στον υπουργό και του είπε «Σας εσάς έβαλαν χωριστό πιάτο, ενώ σε μας την πιατέλα. Είναι ασφαλές να φάμε;». Σύμφωνα πάντα με τον Μικροπολιτικό, ο Ελληνας υπουργός, για να αποδείξει ότι δεν θα τον δηλητηρίαζαν έφαγε ο ίδιος από την πιατέλα. Αμέσως μετά οι τροϊκανοί εξαφάνισαν σε χρόνο ρεκόρ τα λαχταριστά φρούτα.