05 Δεκεμβρίου 2013

Στους καραγκιόζηδες φταίει ο Στουρνάρας και όχι τα χάλια που δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια: Αντάρτικο εναντίον του από βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

[Εντάξει να φωνάζουν οι πολίτες για τον Στουρνάρα, κατανοητό... να είναι στα κάγκελα όμως και οι στόκοι, όπως αυτός ο Ντόλιος, που δημιούργησαν ένα κάρο προβλήματα, πάει πολύ. Ειδικά τους βλάκες της ΝΔ που στηρίζουν τα 20.000 λαμόγια που ενώ έχουν δεν πληρώνουν λόγω άρσης πλειστηριασμών τους αξίζει μια ηλεκτρονική ροχάλα...]

Αντιμέτωπος εκ νέου με τις οργισμένες δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, οι οποίοι με αφορμή την συζήτηση για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, τον κατακεραύνωσαν για την δήλωση του πως οι Ελληνες δεν είναι υπερφορολογημένοι.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος ζήτησε να σταματήσει κάθε συζήτηση για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, να δοθεί νέα παράταση από έξι έως δώδεκα μήνες και στο διάστημα αυτό να δοθεί λύση στο πρόβλημα, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να παίρνει την σκυτάλη και να επισημαίνει ότι δεν είναι νοητή η απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε παράλληλα πως «αναμένει απαντήσεις, έως το τέλος της συζήτησης, από τον κ. Στουρνάρα και τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω στάδια φορολόγησης» -και αυτό διότι η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα υπερφορολογείται και διότι δεν είναι νοητή περαιτέρω φορολόγηση των πολιτών ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά ούτε κοινωνικά και νομικά.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δερμεντζόπουλος δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει υπερφορολόγηση διότι υπάρχει αδυναμία πληρωμής των πολιτών, και αυτό φαίνεται με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις εφορίες, και διότι η υπερφορολόγηση υπονομεύει την ανάπτυξη.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Καράμπελας επεσήμανε ότι οι προσδοκίες του προϋπολογισμού από το ΤΑΙΠΕΔ είναι μεγάλες, αν και αυτό αλλάζει τις διοικήσεις σαν τα πουκάμισα και μολονότι δεν έχει πιάσει ούτε το 50% των στόχων του. Είπε επίσης ότι δεν είναι σοβαρή η εικόνα ούτε και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που είναι και ο βασικός μέτοχος των τραπεζών.

Βόμβα Ντόλιου: Θετική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκάλεσε και η ομιλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου, ο οποίος είπε ότι πρέπει να εξεταστεί από την κυβέρνηση, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση ενός ακόμη έτους στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο κ. Ντόλιος είπε ακόμη ότι είναι θετική η πρόβλεψη της τροπολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» να μην περάσουν σε distress funds.

http://www.iefimerida.gr/node/133602#ixzz2mbVjQpmt