23 Δεκεμβρίου 2013

Ο ψήστης της Πάρου πάει ΔΗΜΑΡ

Mαγνήτης για πρώην υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ γίνεται η ΔΗΜΑΡ μετά την αποχώρησή της από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Πάνο Μπεγλίτη φαίνεται ότι ήρθε τώρα η σειρά του Γιάννη Ραγκούση να προσχωρήσει στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
Σενάρια για ενδεχόμενη προσχώρηση του Γιάννη Ραγκούση στο πολιτικό σχήμα Κουβέλη - Λοβέρδου, πυροδότησε και η συνάντηση των δύο πρώην υπουργών την Κυριακή, όπως αποκάλυψαν τα Νέα.

Aπό καιρό ο Γιάννης Ραγκούσης έχει προσεγγίσει τον Φώτη Κουβέλη και συνομιλεί τακτικά με την ηγετική ομάδα του κόμματος. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο Γιάννης Ραγκούσης θα προσχωρήσει απευθείας στη ΔΗΜΑΡ, όπως έκανε ο Πάνος Μπεγλίτης, ή αν θα συνδεθεί με το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο θα συνεργαστεί εκλογικά με τη ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια ώρα, μεγάλη νευρικότητα και ανησυχία παρατηρείται στον χώρο της κεντροαριστεράς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητούσε την Κυριακή από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την «Κίνηση των 58.»

Άλλα στελέχη επέκριναν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις πολιτικές επιλογές του, τασσόμενα υπέρ της σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με τίμημα τη διάλυση της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, ενώ άλλα στήριξαν τη σκληρή στάση του προέδρου του κόμματος έναντι της Κουμουνδούρου -η οποία άλλωστε τον έχει στοχοποιήσει επανειλημμένως, με αποκορύφωμα την υπόθεση των υποβρυχίων- επικροτώντας την προσέγγιση με την "Κίνηση των 58".

Πάντως, οι «58» ετοιμάζονται για το κείμενο της Ελιάς για τις ευρωεκλογές που θα συζητηθεί σε συνδιάσκεψη της κίνησης περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Έκκληση στο πολιτικό σύστημα, για την ανάληψη μιας μεγάλης, εθνικών διαστάσεων πρωτοβουλίας για την οριστική και αμετάκλητη διάσωση της χώρας, απηύθυνε στο μεταξύ με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.