06 Δεκεμβρίου 2013

Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά: "Έγινε λάθος στη μετάφραση"

Δεν υπάρχει πρόθεση ή σχεδιασμός για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συνέντευξη του υπουργού Γ.Στουρνάρα στη γαλλική εφημερίδα Liberation.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι, «Στη συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε παραδείγματα εξαιρέσεων από τους γενικούς κανόνες φορολόγησης που μειώνουν το φορολογικό βάρος» σημειώνει το υπουργείο και τονίζει:

«Σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται θέμα κατάργησης των εξαιρέσεων αυτών».

Στο θέμα των φοροαπαλλαγών και της επανεξέτασής τους επανέρχεται και με δεύτερη ανακοίνωση το υπουργείο τονίζοντας  ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων. Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος.

«Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα Liberation δόθηκε στην ελληνική γλώσσα και κατά τη μεταφορά στη γαλλική προφανώς παρερμηνεύτηκαν και αλλοιώθηκαν οι απαντήσεις του, αφού ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων. Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος» αναφέρει η δεύτερη ανακοίνωση του υπουργείου.
Newsroom ΔΟΛ