06 Δεκεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: Επετειακές ψιλοφάπες, όχι κάτι το ιδιαίτερο, στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:00 στα Προπύλαια κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονταν στην οδό Κοραή.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και στη συνέχεια περικύκλωσαν την συγκεκριμένη ομάδα στα σκαλιά του κτηρίου του Πανεπιστημίου.
Ωστόσο, ανάμεσα στους διαδηλωτές που βρέθηκαν υπό αστυνομικό κλοιό ήταν και αρκετοί δημοσιογράφοι στους οποίους, έπειτα από διαπραγματεύσεις, επετράπη να αποχωρήσουν από το σημείο.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον τρεις προσαγωγές, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στα Προπύλαια.

Η πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα, ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 από τα Προπύλαια και κατέληξε στο Σύνταγμα.

Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας είναι δρακόντεια, με δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ κλειστοί είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. και τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων.

Επίσης, συγκέντρωση μνήμης για τον Αλέξανδρο έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια και στις 18:00, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 


















































ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ