09 Δεκεμβρίου 2013

Με τον Στουρνάρα στο αεροπλάνο για Βρυξέλλες-Με ποια θέση ταξίδευε

Στην οικονομική θέση ταξίδεψε και αυτή τη φορά με το επιτελείο του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για να αντιμετωπίσει στις Βρυξέλλες το διπλό μέτωπο του Ecofin και του Eurogroup:

Αρχικά ενημερώθηκε από τις εφημερίδες και προτίμησε τις στήλες που φιλοξενούσαν αναφορές για το υπουργείο του και σε κείνον προσωπικά. Αμέσως μετά...
άνοιξε τον φάκελο που του είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες του και μελέτησε για να ετοιμαστεί τις σκληρές διαπραγματεύσεις που τον περιμένουν.

Ο κόσμος στο αεροπλάνο τον κοιτούσε με περιέργεια ενώ ένας δύο τον πλησίασαν κι αντάλλαξαν δύο κουβέντες μαζί του. Μάλιστα ένας κύριος έσκισε ένα δημοσίευμα από την εφημερίδα που διάβαζε και του έδωσε να το κοιτάξει.

 "Ήξερα τι αναλάμβανα".

Τον ρωτήσαμε αν στα συχνά ταξίδια που κάνει ο κόσμος τον πλησιάζει για να του μιλήσει κι αν του ασκεί κριτική: «Ναι, βέβαια, πολύ συχνά» απάντησε για να συμπληρώσει ότι πάντα είναι ευγενικοί μαζί του και όταν τον ρωτήσαμε αν τον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση απάντησε: «Όχι, όχι ποτέ!»

«Πώς νιώθετε όταν διαβάζετε τις αρνητικές κριτικές στις εφημερίδες γιατί δεν γράφουν συχνά θετικά σχόλια για τις αποφάσεις του υπουργείου σας» τον ρωτήσαμε κι ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Ήμουν προετοιμασμένος, ήξερα τι αναλάμβανα.»

Ρεπορτάζ: Τάνια Μαρκουτσά
enikos.gr