03 Δεκεμβρίου 2013

Απάντηση στον Ρόμαν Χέρτζογκ και τις αστειότητές του ότι η Ελλάς δεν είναι γενέτειρα της Δημοκρατίας.

Γράφει ο Αλέξανδρος Αν. Τσούμπας (ο γνωστός κύριος που προπηλάκισε ο ελληναράς Παναγιώταρος στον Μελιγαλά)

Την 21ην Νοεμβρίου 2013 στην γερμανική εφημερίδα Χάντελσμπλατ (Handelsblatt) είδε το φως της δημοσιότητος συνέντευξη του πρώτου προέδρου της Ενωμένης Γερμανίας κ. Ρόμαν Χερτζογκ.

Στην συνέντευξη αυτή ο πρώην πρόεδρος (1994-1999) της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας...
πρώην πρόεδρος (1987-1994) του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ο διακεκριμένος δηλαδή αυτός Γερμανός επρόδωσε την ιστορικήν αλήθειαν υποβιβάζοντας εαυτόν στα άδυτα της βεβηλώσεως της ιστορίας, της αγνωμοσύνης, της αμάθειας, του σφετερισμού των εννοιών λέγοντας το μέγιστο δυνατό ψεύδος: «Ως μητέρα της Δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία, όχι την Ελλάδα» (Als Mutterlander der Demokratie sehe ich die Schweiz und England, nicht Griechenland).

Ο γράφων έστειλε την κάτωθι ανοικτή επιστολή (στα Αγγλικά) στον κ. Χέρτζογκ.

Αξιότιμε κ. Χέρζοκ,

Θέμα: Ρήση σας στην πρόσφατη Συνέντευξή σας της 21ης Νοεμβρίου στην εφημερίδα Χάντελσμπλατ (Handelsblatt) αφορώσα την πατρίδα μου, την Ελλάδα.

Η παρούσα μου επιστολή αναφέρεται στην προ ημερών συνέντευξή σας στην εφημερίδα Χάντελσμπλατ.

Ανέφεραν οι δημοσιογράφοι Χριστιανός Σνέλ (Christian Scnell) και Θωμάς Σίγκμουντ (Thomas Sigmund): «Αλλά η Ελλάς είχε το Δώρο (δικαιούται ένα Δώρο) ως η μητρική χώρα της Δημοκρατίας» και απαντήσατε «Ως μητρική χώρα της Δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία, όχι η Ελλάδα»

Παρακαλώ ως δημοκρατικός και ευυπόληπτος πολίτης που είσθε, δεχθείτε μίαν καλοπροαίρετη κριτική από έναν Έλληνα.

Συγχέετε κ. Χέρζοκ την δημοκρατίαν με τον Κοινοβουλευτισμόν. Αυτό που οι Άγγλοι έκαναν, ήταν να διδαχθούν την Δημοκρατίαν από τους Έλληνες και να την ανάξουν στα μέτρα τους δημιουργώντας έτσι τον καλούμενον Κοινοβουλευτισμόν, δηλαδή την δημοκρατία του Καπιταλισμού. Βλέπετε στους σύγχρονους καιρούς πρώτα ανακαλύπτονται τα οικονομικά συστήματα (παλαιοτέρα τον Καπιταλισμόν, τον Κομμουνισμόν, τον Φασισμόν, τον Εθνικοσοσιαλισμόν κ.λπ. και τώρα τον Τραπεζικός Νεοκομμουνισμός1 ) και μετά τα συστήματα διακυβερνήσεως των πολιτών. Ούτω η υποταγή των πολιτευμάτων στους διαχειριστάς της οικονομίας, μέσω της υποταγής των πολιτικών αρχόντων στους τραπεζίτες, είναι εξασφαλισμένη.

Δείχνετε να αγνοείτε κ. Χερζοκ το σύστημα διακυβερνήσεως της Ελβετίας, το οποίον εθεμελίωσε ο Έλλην Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος προσεπάθησε να διαμορφώσει μέσω των καντονίων, ένα σύστημα που να πλησιάζει αυτό της γεννηθείσης στην Ελλάδα Δημοκρατίας. Εν μέρει το επέτυχε μέσω των εις Ελβετίαν υποχρεωτικών δημοψηφισμάτων.

Λυπούμαι σφόδρα διότι υμείς, ως εσαεί εκπρόσωπος των Γερμανών αφού υπήρξατε ο πρώτος πρόεδρος της Ενωμένης Γερμανίας κατά τα έτη 1994-1999, προβαίνετε σε αυτού του είδους τις διαψευδόμενες από την ιστορικήν αλήθειαν δηλώσεις. Δεν γνωρίζω εάν ηθελημένα ή άθελα εψεύθητε. Το δεύτερο δεν γίνεται ευκόλως δεκτόν, διότι πέραν των άλλων, υπήρξατε και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μονάχου και μάλιστα η επιλογή σας στηρίχθηκε στο πόνημά σας « Χαρακτηριστικά της Οργανώσεως του Κράτους με βάση την Δικαστική και Αναπτυξιακή - Ιστορική ματιά» και όθεν είσθε γνώστης του γεγονότος ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε, εδώ στον ιερό δια την ανθρωπότητα χώρο που λέγεται ΕΛΛΑΣ (δηλαδή ΦΩΣ) και η οποία από το 1974 και εντεύθεν ευτελίζετε από τους ανάξιους πολιτικούς της, οι οποίοι αντί να καταστήσουν την χώραν αυτήν χώραν λατρείας όλων των πολιτών της γής, την κατήντησαν κατ’ εικόνα και ομοίωση του καθεπριζομένου σε άλλους μη ελληνικούς καθρέπτες εαυτού των.

Λυπούμαι διότι υμείς, ως μέλος ενός έθνους που κατέστρεψε σχεδόν όλες τις υποδομές της ελληνικής οικονομίας πριν φύγει το φθινόπωρο του 1944 από τη Ελλάδα, που δολοφόνησε χιλιάδες Έλληνες κατά την διάρκεια της κατοχής της πατρίδος μου μαζύ με τους Ιταλούς και τους Βουλγάρους (ένας τέτοιος τόπος είναι και το χωριό από το οποίο κατάγομαι –Λίμνες Αργολίδος- όπου 85 άνδρες εδολοφονήθησαν, άπαντες Έλληνες πατριώτες – ουδείς κομμουνιστής- από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, σχεδόν άπαντες νέοι αφήνοντας πίσω χήρες με ένα νήπιο), καταστρέφοντας ούτω το αύριο της χώρας μου, που έκλεψε θησαυρούς ελληνικούς, που εδανείσθη από την χώραν μου χρήματα τα οποία αρνείται να επιστρέψει, αντί να υποκλιθείτε ενώπιον της ιστορίας και να απαιτήσετε την επιστροφήν των κλοπιμαίων και των δανεικών και ταυτόχρονα να σταματήσετε, ως έθνος να αισχροκερδείτε ως κοινός τοκογλύφος εις βάρος της πατρίδος μου, προβαίνετε ως κοινός συκοφάντης σε δηλώσεις που βεβηλώνουν την τιμήν και τη υπόληψη τόσον υμών όσον και των γερμανών (πρώην) υπηκόων σας. Ντροπή.

Λυπούμαι διότι αγνοείτε (ηθελημένα ή όχι, αδιάφορον) τον Λόγον, ο οποίος ανεπτύχθη εδώ και μετεδόθη εκεί.

Διερωτηθήκατε ποτέ ότι ενώ είσθε γιος της Γερμανίας ταυτόχρονα είσθε εγγονός της Ελλάδος; Αυτό δεν ισχύει μόνον για σας. Ισχύει για όλους τους ανθρώπους απανταχού της γης. Ας το θεμελιώσουμε. Υπάρχει μία περίοδος της ανθρωπότητος που λέγεται Αναγέννηση. Η λέξη Αναγέννηση σημαίνει ασφαλώς ότι κάπου η ανθρωπότητα είχε γεννηθεί πριν αναγεννηθεί. Πού; Ασφαλώς στην Ελλάδα. Το ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γραμματεία, την ελληνική σκέψη, τον ελληνικό Λόγον, ενεθυμήθει ο άνθρωπος και αναγεννήθηκε. Ελπίζω να μην διαφωνείτε και με αυτό.

Διερωτηθήκατε ποτέ εάν την ιστορίαν της ανθρωπότητος την κοσμούσαν Γερμανοί όπως ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, ο Φρειδερίκος Νίτσε και τόσοι άλλοι, εάν όλοι αυτοί δεν εδιδάσκοντο από ημάς τους Έλληνες;

Δέον είναι να ξεπλύνετε την ντροπήν σας. Φρονώ ότι δεν πρέπει να φύγετε από την επίγειαν ζωήν φέροντας αυτό το τεράστιο βάρος το προκληθέν από το τεράστο ψεύδος, το οποίον εκστομίσατε εις βάρος της ανθρωπότητος. Εάν συμφωνείτε, προσέλθετε στον τόπον αυτόν και κατερχόμενος του αεροσκάφους φυλήστε το χώμα του ιερού τούτου τόπου και μετά επανεπιβιβασθείτε του αεροσκάφους, επιστρέψετε στην πατρίδα σας και μεριμνήστε εκεί την επιστροφήν εδώ όλων των οφειλομένων (δανεικών, κλοπιμαίων, καταστροφών υποδομών κ.λπ.). Λέγοντάς σας αυτό γνωρίζω ότι μία τέτοια ενέργεια απαιτεί ψυχικήν και πνευματικήν ανδρείαν. Εύχομαι να αποδείξετε ότι την κατέχετε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Αλέξανδρος Αν. Τσούμπας

1: Ο όρος Τραπεζικός Νεοκομμουνισμός δημιουργήθηκε από τον γράφοντα. Παρακαλώ αναγνώστε το σχετικό άρθρο εις την Αγγλικήν γλώσσαν στην ιστοσελίδα: http://egertirio.org/index.php/en/pangaea