07 Δεκεμβρίου 2013

Βενιζέλος εναντίον Τσίπρα: Δεν έχει λόγο ύπαρξης χωρίς το Μνημόνιο

Αιχμηρός εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην Βουλή για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2014, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αν εμείς που αγωνιζόμαστε τέσσερα χρόνια να κρατήσουμε τη χώρα όρθια για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την καταστροφή, εκφράζουμε την Ελλάδα του χθες, τότε οι απόψεις του κ.Τσίπρα δεν εκφράζουν την Ελλάδα του αύριο, αλλά του προχθές», είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε την επίθεση του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας προτείνει την επιστροφή στο παρελθόν. Για να διώξει την τρόικα, πρέπει να τη βρει εδώ. Ο φόβος του είναι να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο, γιατί έτσι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης για τον κ.Τσίπρα».

«Το πιο σημαντικό τώρα πια είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας ότι χάρη στις θυσίες του λαού, υπάρχει αποτέλεσμα στον προϋπολογισμό. Τον προϋπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος και της εξόδου από το μνημόνιο. Ο φτωχός θα καταλάβει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα, τώρα που θα δει να αποκαθίστανται η αδικία», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε: Εχουν μετατρέψει την αγωνία των Ελλήνων σε πολιτικό πανηγύρι. Καταγγέλλουν τα δυο μεγάλα κόμματα και της επιλογές της μεταπολίτευσης, αλλά υπόσχονται να επανέλθουν όλα εκεί όπου τα είχαν φέρει τα κόμματα της μεταπολίτευσης. Αυτός είναι ο παραλογισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο απόλυτος παραλογισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τώρα που φτάσαμε σε χειροπιαστά αποτελέσματα, θέλουν να ακυρώσουμε τις θυσίες και τα επιτεύγματά μας, να τα μηδενίσουμε και να γυρίσουμε στην κατάσταση που ήμασταν το 2008 και πίσω. Να γυρίσουμε όχι στο μηδέν, αλλά υπό το μηδέν και να διακινδυνεύσουμε πάλι την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.