10 Δεκεμβρίου 2013

ΑΙΣΧΟΣ! Η εισαγγελία εγκαλεί το σοσιαλΗστή Γιάννο για χρήματα... που δεν ήξερε ότι είχε!! Πού ξανακούστηκε τέτοια πολιτική δίωξη!! Γιάννου Παπαντωνίου

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας μπαίνει για μία ακόμα φορά η δήλωση πόθεν έσχες του πρώην ΠΑΣΟΚου υπουργού του Σημίτη, Γιάννου Παπαντωνίου.

O πρώην υπουργός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου για κακουργηματική παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

Αδίκημα για το οποίο είχε λογοδοτήσει και στο παρελθόν αλλά...
σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά τα χρήματα από τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπαντωνίου δεν προσήλθε ο ίδιος στην εισαγγελέα, αλλά ο δικηγόρος του ο οποίος παρέδωσε υπόμνημα  στο πλαίσιο της συμπληρωτικής έρευνας, στην ήδη υπάρχουσα ποινική δίωξη του πρώην υπουργού για το πόθεν έσχες του 2008. Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αυτή τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα τον Απρίλη του 2013.

Αυτή τη φορά ο κ.Παπαντωνίου κλήθηκε για το ποσό των περίπου 1,33 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα HSBC και τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ούτε το 2008, ούτε τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημά του ο κ. Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων αυτών και ότι αυτά είχαν τοποθετηθεί προ δεκαετίας εν αγνοία του από τη σύζυγό του , Σταυρούλα Κουράκου, για τα παιδιά της από τον πρώτο της γάμο. Τα χρήματα αυτά  περιήλθαν και πάλι στα παιδιά όταν επαναπατρίστηκαν το 2010 στην Ελλάδα.