03 Δεκεμβρίου 2013

Το… (τελικό;) ξεκαθάρισμα λογαριασμών ΠΑΣΟΚ-Μιχελάκη

Το άδοξο τέλος της προώθησης ενός νέου εκλογικού νόμου ενόψει της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης του Μαϊου του 2014, είναι το πλέον πρόσφατο επεισόδιο σε μια ιδιότυπη “βεντέτα” ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Ο τελευταίος, είχε πάρει πάνω του την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να εφαρμοστεί από τις επικείμενες εκλογές, οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ ωστόσο πάγωσαν τη σχετική διαδικασία, και όπως προκύπτει από το παρασκήνιο της χθεσινής συνάντησης κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε να μπει… φρένο, σε κεντρικό επίπεδο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη πολιτική μονομαχία του ΠΑΣΟΚ με τον Γιάννη Μιχελάκη. Το καλοκαίρι του 2012, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, οι οποίες οδήγησαν στη συγκρότηση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Γιάννης Μιχελάκης έμεινε εκτός υπουργικού συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι μέχρι τις εκλογές ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της Συγγρού, και εκ των πραγμάτων ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης.

Το παρασκήνιο εκείνης της εποχής επέμεινε ότι ο Γιάννης Μιχελάκης “πλήρωσε” τη σφοδρή προεκλογική κόντρα του με το ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της καθημερινής αντιπαράθεσης υπό τον ρόλο του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, με τις σχετικές φήμες να επιμένουν ότι υπήρξε βέτο από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Φώτης Κουβέλης έβαλαν σε χαρτί τα ονόματα από τα οποία επελέγησαν τελικά οι υπουργοί εκείνης της κυβέρνησης.

Σήμερα, ολοκληρώνεται το δεύτερο επεισόδιο της σχετικής κόντρας. Προφανώς θα υπάρχει και συνέχεια, αν και μάλλον στο… μακρινό μέλλον.

http://ysterografa.gr/politics/to-teliko-xekatharisma-logairasmon-pasok-michelaki