06 Δεκεμβρίου 2013

Πρώην υπουργός ΝΔ εναντίον Στουρνάρα: Εχει ευθύνες για τη μη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ

Ευθύνες για τη μη διερεύνηση της λίστας λαγκάρντ επέρριψε στον Γιάννη Στουρνάρα ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Διοικητικης Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο «γαλάζιος» βουλευτής χαρακτήρισε αδιανόητο, «στις συνθήκες που ζούμε», να μην έχει ελεγχθεί ακόμα σε βάθος η λίστα Λαγκάρντ. «Ασφαλώς και έχει ευθύνες γι' αυτό ο υπουργός Οικονομικών. Είπα ότι δεν έχει; Δεν είναι δυνατόν αυτό να συμβαίνει στις συνθήκες που ζούμε...».

Στη συνέντευξή του ο κ. Βολουδάκης ανέφερε επίσης ότι το χρέος μακροπρόθεσμα δεν είναι βιώσιμο, «διότι για να φτάσει έως το 2020 στο ύψος του 124% του ΑΕΠ που κρίθηκε αυθαίρετα, πρέπει να έχουμε συνεχώς πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι τότε, σε ύψος συνολικό που δεν μοιάζει ρεαλιστικό».

Αυτό, τόνισε, πρέπει να τεθεί στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας ειδικά τώρα που έχουμε συγκεκριμένα όπλα γι' αυτήν, δηλ το πρωτογενές πλεόνασμα που βάσει της απόφασης του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 είναι ακριβώς η προϋπόθεση της ελάφρυνσης του χρέους, που προφανώς -όπως είπε- είναι κούρεμα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί, ενώ για το φόρο ακινήτων εκτίμησε πως απ' ό,τι φαίνεται ότι υπάρχουν βελτιώσεις. Για το φλέγον θέμα των πλειστηριασμών, τέλος, σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να γίνουν τα πάντα προς την κατεύθυνση της φορολογικής δικαιοσύνης.