10 Δεκεμβρίου 2013

Στουρνάρας σε CNBC: Όχι άλλη λιτότητα ή περικοπές

«Όχι» σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας ή νέες περικοπές είπε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο CNBC όπου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους.

«Έχω εξηγήσει τα κοινωνικά όρια των μέτρων λιτότητας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον δεν θέλουμε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα λιτότητας. Νομίζω πως ακούσατε τον πρόεδρο του Eurogroup να αναφέρεται στο θέμα αυτό και για την ακρίβεια η τρόικα επιστρέφει ώστε να συνεργαστούμε για την εξεύρεση λύσης»  τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για το 2014 τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα έχει ανάπτυξη και μερική πρόσβαση στις αγορές: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το επόμενο έτος. Θα έχουμε θετική ανάπτυξη και έτσι μπορούμε να έχουμε περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά το επόμενο έτος, όμως θα είναι η πρώτη φορά από το 2010 και έτσι θα είναι πολύ σημαντικό».

Ανάλογη αισιοδοξία εξέφρασε και για την εκταμίευση της δόσης, προβλέποντας ότι θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους: «Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με στόχο να επιτύχουμε συμφωνία όσο το δυνατόν νωρίτερα. Το ορόσημο φαίνεται να είναι εν τάξει και έτσι περιμένουμε την εκταμίευση της δόσης μέχρι το τέλος του έτους».