12 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκίνησε στον Πειραιά η λειτουργία του κέντρου διανομής της κινεζικής Huawei

Aρχισε την Πέμπτη η πιλοτική λειτουργία του κέντρου διανομής της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και συσκευών κινητής τηλεφωνίας Huawei στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε. θυγατρική της Cosco) στο Νέο Ικόνιο.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα από μια δυναμική πολυεθνική εταιρεία,  υπογραμμίζοντας πως ο σταθμός της Huawei ενισχύει τη θέση του Πειραιά και της χώρας γενικότερα στο διεθνή χάρτη των μεταφορών, καθώς τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας της εταιρείας θα διανέμονται στις αγορές της Ευρώπης μέσω της χώρας μας.

Ο Πειραιάς θα γίνει το νούμερο ένα λιμάνι στη Μεσόγειο και «είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτή τη δέσμευση», δηλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Θέλουμε το λιμάνι του Πειραιά να αποτελέσει το βασικό κέντρο μεταφορών στην Ευρώπη και τις νέες πύλες στις νοτιανατολικές αγορές, προσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και χαρακτήρισε παράδειγμα τη συνεργασία με την Cosco.

Το  παρών έδωσε και ο πρέσβης της Κίνας Du Qiwen που χαρακτήρισε την πιλοτική λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei γεγονός μεγάλης σημασίας για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, το μέλλον του Πειραιά και της χώρας.

Οπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei Technologies Ελλάδας Jeffrey Zhou στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος έφθασε στην Ελλάδα το Νοέμβριο το πρώτο κοντέινερ με προϊόντα της Huawei, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας συνεργασίας με τη ΣΕΠ Α.Ε. (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.) .

Στη σημασία της παρουσίας των υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, αναφέρθηκε ο Captain Fu Chen Qiu , διευθύνων σύμβουλος του PCT, καθώς όπως είπε,  δηλώνει τόσο την προσωπική όσο και την κυβερνητική υποστήριξη στο εγχείρημα μιας τόσο σημαντικής εταιρείας, όπως η Huawei.

Η Huawei Technologies είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), εξυπηρετώντας περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το 2012, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε περίπου 35,4 δισ. δολ, εκ των οποίων το 66% προερχόταν από πωλήσεις εκτός Κίνας.

Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, θυγατρική εταιρεία της  Cosco, θα διαχειρίζεται τη διεθνή διανομή προϊόντων, ανταλλακτικών και άλλων τηλεπικοινωνιακών ειδών της Huawei, που φθάνουν από την Κίνα προς την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα που πρόκειται να διανεμηθούν περιλαμβάνουν το σύνολο του χαρτοφυλακίου προϊόντων της Huawei, όπως δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας, κινητά τηλέφωνα, οπτικές και ευρυζωνικές συσκευές, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιακών λύσεων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και καταναλωτικά αγαθά.