02 Δεκεμβρίου 2013

Japonica: “Θα τρίβετε τα μάτια σας σε πέντε χρόνια με την Ελλάδα”

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τον Paul B. Kazarian, ιδρυτή και CEO, της Japonica Partners. “Θα τρίβετε τα μάτια σας σε πέντε χρόνια με την Ελλάδα”, ανέφερε σε συνέντευξή του στον Alpha ο κ. Kazarian που τόνισε σίγουρος ότι η Japonica δεν θα χάσει τα χρήματα της επένδυσής της.

“Δεν θα χάσουμε τα χρήματα μας. Πάντα θα επενδύουμε, είμαστε πετυχημένοι επενδυτές. Πρέπει και οι άλλοι να δουν την οικονομική πραγματικότητα”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Kazarian τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας είναι πολύ καλά και όταν όταν πέσει το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων από το 9% “η Ελλάδα θα είναι το Νο 1 την Ευρώπη και την Ευρωζώνη, και τότε κανείς δεν θα πιστεύει την επιτυχία”.

“Έχουμε κάνει τέσσερις μεγάλες επενδύσεις άνω του 1δισ. η κάθε μία. Μου έλεγαν ότι κάνω λάθος. Και τις τέσσερις φορές είχα δίκιο. Δεν έχουμε κάνει ποτέ λάθος”, τόνισε ο CEO της Japonica ενώ σημείωσε πως “υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να πάει καλά η Ελλάδα”.

Η εταιρεία δίνει Α+ για τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας, ενώ έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την αναβάθμιση της χώρας.

“Η οικονομική λογιστική είναι πολύ απλή”, ανέφερε σ' άλλη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ιδρυτής της Japonica.

“Για την Ελλάδα τα ευρωπαϊκά λογιστικά μοντέλα δεν αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα. Κάνουν λάθος οι διεθνείς οίκοι για την αξιολόγηση της Ελλάδας. Χρησιμοποιούν στοιχεία που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα”, τόνισε.

newmoney.gr