17 Δεκεμβρίου 2013

Τα κατάφεραν οι ΣΥΡΙΖΑίοι: Η UEFA κλείνει την εξέδρα της Θύρας 7 για ρατσιστική συμπεριφορά!!

Την απόφαση να «σφραγίσει» μέρος της εξέδρας του Ολυμπιακού στον επόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας – πρόκειται για το ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των 16 του Champions League - έλαβε το βράδυ της Τρίτης η UEFA, λόγω φαινομένων ρατσιστικής βίας (πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο) που σημειώθηκαν στο ματς των Πειραιωτών με την Άντερλεχτ.

Για την ακρίβεια, κλειστό θα είναι μερικώς το ένα «πέταλο» (Θύρα 7) του Καραϊσκάκη. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για χρήση βεγγαλικών και λέιζερ από τους οπαδούς τους.

Με τα έως τώρα δεδομένα, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Φλεβάρη με την χωρητικότητα του Φαληρικού γηπέδου να είναι μειωμένη σε αριθμό που θα ορίσει το Πειθαρχικό Σώμα της UEFA.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός επισήμως δεν έχει τοποθετηθεί, ωστόσο αναμένεται να κάνει έφεση προκειμένου να μειωθεί η ποινή που της επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Ανάλογη ποινή είχε επιβληθεί μέσα στην σεζόν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Λάτσιο (Europa League, κεκλεισμένων των θυρών το γήπεδο). Οι Ιταλοί έκαναν έφεση (οι Ρώσοι πάλι όχι) και η UEFA αποφάσισε εντέλει να μείνει κλειστή μόνο η θύρα των οργανωμένων οπαδών της Λάτσιο, ενώ εξαφάνισε και το πρόστιμο των 40.000 ευρώ που είχε αρχικά επιβάλλει στους Ρωμαίους.

Η ποινή επιβλήθηκε μετά από καταγγελία της οργάνωσης FARE (το ποδόσφαιρο κατά του ρατσισμού στην Ευρώπη).Σημειώνεται ότι η FARE κατήγγειλε στις ποδοσφαιρικές αρχές (FIFA και UEFA αντίστοιχα) την ΕΠΟ (έφαγε ήδη πρόστιμο 30.000) και τον Ολυμπιακό για ρατσιστικές - ακροδεξιές συμπεριφορές στο γήπεδο Καραϊσκάκη τον μήνα Νοέμβριο σε αγώνες της Εθνικής και του Ολυμπιακού αντίστοιχα, ενώ από τις καταγγελίες της εν λόγω οργάνωσης δεν ξέφυγε ούτε η «Χρυσή Αυγή».