16 Ιανουαρίου 2014

Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. ο ληστής με τα σημειώματα -Είχε χτυπήσει πάνω από 10 τράπεζες

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο «ληστής με τα σημειώματα» που από τα τέλη του 2011 είχε «χτυπήσει» με τον ίδιο τρόπο 15 τράπεζες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 29χρονο Ελληνα, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη μέσα σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο 29χρονος περίμενε σαν πελάτης στην ουρά κι όταν έφτανε η σειρά του, έδινε απειλητικό σημείωμα στον υπάλληλο του ταμείου της τράπεζας, ζητώντας τα λεφτά. Αφού αφαιρούσε τα χρήματα, τα έβαζε σε τσάντα που είχε μαζί του και στη συνέχειαδιέφευγε πεζός ή με ταξί.

Ομοίως, την ημέρα της σύλληψής του, μπήκε στο τραπεζικό υποκατάστημα και προσποιούμενος τον πελάτη πλησίασε την ταμία δίνοντας της  ιδιόχειρο απειλητικό σημείωμα. Η υπάλληλος ομως, διατήρησε την ψυχραιμία της και ενεργοποίησε το συναγερμό και τελικά ο 29χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

Σύμφωνα την ΕΛ.ΑΣ. η συνολική «λεία» του αγγίζει τις 100.000 ευρώ. Μετά από κάθε ληστεία ο 29χρονος διέφευγε στη Σερβία, όπου διαμένει μόνιμα με την Σέρβα σύζυγό του.