02 Ιανουαρίου 2014

Οι καταθέσεις της μίζας - Έτοιμοι να μιλήσουν και οι άλλοι 2 απολογούμενοι

Έτοιμοι να συνεργαστούν με τις αρχές εμφανίζονται οι επιχειρηματίες που καλούνται από τους ανακριτές να καταθέσουν για το μαύρο χρήμα στους εξοπλισμούς. Μαύρο χρήμα που οι ίδιοι μοίρασαν και η διαδρομή του αποκαλύφθηκε από τον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Αντώνη Κάντα.

Ο πρώτος επιχειρηματίας ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου καταθέτει σήμερα και αύριο αναμένεται ο Δημήτρης Παπαχρήστου. Ο Ευσταθίου φέρεται να έδωσε μίζα στον Αντώνη Κάντα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών: Τα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 και τα αντιαεροπορικά τύπου Asrad. Φέρεται όμως να είχε δώσει χρήματα επί κυβέρνησης Ζολώτα το 1989 για την αναβάθμιση των αρμάτων Μ48, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ισχυρίστηκε ο Κάντας.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος του Πάνου Ευσταθίου, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές και να κατονομάσει πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στη διακίνηση μαύρου χρήματος. Ο Πάνος Ευσταθίου, έχει ήδη δώσει κατάθεση και στην Εισαγγελία της Βρέμης,για τα υποβρύχια .

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρείας Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο Αντώνης Κάντας είχε υποστηρίξει ότι ο Παπαχρήστος τον δωροδόκησε με 750.000 ευρώ για την προμήθεια των αυτοκινούμενων γερμανικών πυροβόλων PZH 2000.

http://www.onalert.gr/stories/oi-katatheseis-tis-mizas-ti-lene-stous-anakrites-oi-epixeirimaties