26 Ιανουαρίου 2014

Η Ελβετία δεν υπογράφει συμφωνία για φορολόγηση «μαύρων» καταθέσεων με Ελλάδα-Κι ο Μπένυ που μας έλεγε πριν 2 χρόνια ότι την έχει έτοιμη;

Η Ελβετία δε πρόκειται να συνάψει συμφωνία για την είσπραξη φόρων από καταθέσεις «μαύρου» χρήματος Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, όπως δήλωσε η ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ, μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην οικονομική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «FinanzNachrichten.de», η κ. Βίντμερ-Σλουμπφ επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν φορολόγησε ποτέ ορισμένα πρόσωπα» και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με παλαιότερη νομοθεσία, έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν στην πατρίδα τους διάφορες εισφορές.

Τούτων όλων δοθέντων, η ελβετίδα ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως δεν είναι δυνατό αυτά τα άτομα να πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά φόρους για περιουσία η οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό.

Σημειώνεται πως η Ελβετία έχει ήδη υπογράψει παραπλήσιες συμφωνίες με τη Βρετανία και την Αυστρία, ενώ η αντίστοιχη συμφωνία με τη Γερμανία δεν εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμη συμφωνία με την Ιταλία.

Η Ελβετίδα υπουργός αναμένεται να μεταβεί στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό της Γιάννη Στουρνάρα, καθώς, όπως διευκρινίζεται, η Ελλάδα ασκεί την προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ελβετία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., για μια συμφωνία φορολόγησης τόκων.

Πηγή: http://www.skai.gr