06 Ιανουαρίου 2014

Αμετάβλητη η κατάσταση του Σουμάχερ-Είχε κάνει και διαθήκη πριν 3 χρόνια-Λάουντα: "Μόνο ο θεός μπορεί να τον βοηθήσει"

Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο CHU της Γκρενόμπλ μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η αξονική που του έγινε το Σάββατο δεν έδειξε καμιά βελτίωση.

Ο πρωταθλητής της F1 είναι σε σταθερή αλλά πάντα κρίσιμη  κατάσταση, ωστόσο όπως έγινε γνωστό, προς το παρόν δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνέντευξη Τύπου από του θεράποντες ιατρούς του.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Spiegel, Γερμανός αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίζεται ότι έχει καταγράψει σε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο τη στιγμή του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ  Σύμφωνα με το περιοδικό, ο 35χρονος αεροσυνοδός από το Έσσεν της δυτικής Γερμανίας κατέγραφε με το smartphone του τη φίλη του που έκανε επίσης σκι και τη στιγμή εκείνη φαίνεται να περνά ο Σουμάχερ με χαμηλή ταχύτητα (περίπου 20 χιλιομέτρων την ώρα).

Αν και το βίντεο φέρεται να είναι θολό και να μη φαίνεται αν είναι όντως ο Σουμάχερ, ο 35χρονος αυτόπτης μάρτυρας θα το παραδώσει στις αστυνομικές αρχές στην ανατολική Γαλλία που έχουν αναλάβει τη έρευνα για το ατύχημα.

Η συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πορεία των ερευνών τους για τις συνθήκες του ατυχήματος αναμένεται να δοθεί την Τετάρτη στις 12 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στην πόλη Αλμπερβίλ στις Άλπεις.

Οι έρευνες της γαλλικής εισαγγελίας επικεντρώνονται στην ταχύτητα με την οποίο κατέβαινε ο Σουμάχερ κάνοντας σκι εκτός πίστας, καθώς και αν ήταν ήταν εμφανή τα όρια ανάμεσα στις πίστες.

Νίκι Λάουντα: "Μόνο ο Θεός μπορεί να βοηθήσει τον Σουμάχερ"

Την ίδια ώρα, ο Νίκι Λάουντα σε συνέντευξή του στο γερμανικό έντυπο Die Zeit εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία του Σουμάχερ.

«Μόνο ο Θεός μπορεί να τον βοηθήσει», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι κανείς δε μπορεί να εξηγήσει ορισμένα γεγονότα, όπως το ατύχημα του Γερμανού πιλότου.



«Δε μπορώ να κατανοήσω πώς ο Μίκαελ δεν είχε ανάλογο σοβαρό ατύχημα όσο οδηγούσε και του συνέβη κάτι τέτοιο όσο έκανε σκι με την οικογένειά του και τους φίλους του», συμπλήρωσε εμφανώς προβληματισμένος ο Λάουντα.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει κανείς να έχει πίστη. Κι όλοι οι πιστοί πρέπει να προσευχηθούμε για τον Μίκαελ. Είναι πολύ νέος», συμπλήρωσε.

Η διαθήκη

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ ο πρώην πιλότος της F1 πριν από τρία περίπου χρόνια είχε κάνει τη διαθήκη του.

Ο Σουμάχερ το 2010 είχε παραδεχτεί πως έκανε διαθήκη για την διανομή 900 εκατ. ευρώ, που είναι οι καταθέσεις του, αλλά και των αυτοκινήτων και των ακινήτων που είχε στην κατοχή του.

Μάλιστα όταν το γεγονός είχε έρθει στο φως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε πει ότι έκανε διαθήκη «όχι τόσο για τη Φόρμουλα 1, όσο γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να σου συμβούν στην καθημερινή ζωή».