08 Ιανουαρίου 2014

Κεδίκογλου για Ξηρό: Πόσοι κρατούμενοι παίρνουν 7 άδειες σε διάστημα 18 μηνών; Να αποδοθούν ευθύνες

Την ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που έδωσαν άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό επισήμανε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο Mega. «Επτά άδειες σε διάστημα 18 μηνών δεν γνωρίζω πολλοί κρατούμενοι να τις παίρνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγών στο σύστημα χορήγησης των αδειών.

Ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου σύμφωνα με την οποία «σε 100 ημέρες θα έχουμε φυλακές υψίστης ασφαλείας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει να πετύχει την έξοδο στις αγορές εντός του 2014, και ότι οι πολίτες θα δουν ορατά αποτελέσματα κυβερνητικής πολιτικής το επόμενο τρίμηνο.

Με αφορμή την ελληνική προεδρία, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι στην Ευρώπη (…) μπορούμε να δώσουμε λύσεις στην Ευρώπη», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει εμπειρία στους άξονες πολιτικής που έχει θέση η ΕΕ όπως η λαθρομετανάστευση.

Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει ως ενδεχόμενο, ενώ όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές κατέστησε σαφές πως «δεν συζητάμε για διαχειρίσιμη ήττα στις δημοτικές εκλογές. Η ΝΔ παίζει για να κερδίσει».