06 Ιανουαρίου 2014

Τουρκικός πύραυλος με βεληνεκές 800 χλμ. Που δοκιμάστηκε

Επιμηκύνεται το βεληνεκές του τουρκικού πυραύλου SOM που έχει αναπτυχθεί από την ΤÜBİTAK

Στα ανοιχτά της Σινώπης όπου η τουρκική πολεμική αεροπορία εκτελεί δοκιμές βολών, ο πύραυλος SOM κατέστρεψε με επιτυχία τον στόχο του που βρισκόταν σε απόσταση πάνω από 800 χλμ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε αρμόδιος της Tübitak :

Μετά από σχετικό αίτημα της πολεμικής αεροπορίας συνεχίζουμε τις εργασίες ανάπτυξης στον πύραυλο SOM. Mε τον πύραυλο SOM πραγματοποιήσαμε πετυχημένες δοκιμές σε απόσταση μεγαλύτερη από 800 χλμ. Αυτό αποτέλεσε ένα σημείο καμπής για εμάς. Εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα επιμήκυνσης βεληνεκούς του SOM, στα μέσα του 2014 θα δοκιμάσουμε πύραυλο SOM με βεληνεκές 1500 χλμ. Πέραν του βεληνεκούς του, ο πύραυλος αυτός έχει την σημαντική ιδιότητα πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά θαλάσσιων στόχων και κατά καταφυγίων αεροσκαφών. Οι απαιτήσεις της πολεμικής αεροπορίας σε αυτό το θέμα είναι υψηλές, ενώ συνεχίζουμε τις εργασίες μας για τους πυραύλους SOM που θα είναι εγκατεστημένοι στην ξηρά και στη θάλασσα.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα, τα σοβαρά προβλήματα υπάρχουν μόνο σχετικά με τα πεδία δοκιμών. Σχετικά με αυτό το θέμα συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των Τ.Ε.Δ. και του υπουργείου Αμύνης. Τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια αύξησης της βλητικής ισχύος της πολεμικής αεροπορίας.

Savunmasanayihaberleri -tourkikanea.gr