25 Ιανουαρίου 2014

Ο Αλέξης μαθαίνει γερμανικά! Έμαθε την πρώτη φράση: Angela ich liebe Dich

Έτσι όπως τα είπε χθες στη συνέντευξή του για διαπραγμάτευση, καταλαβαίνουμε ότι ο Στρατούλης δεν θα βρεί τίποτα να σκίσει σε ζωντανή μετάδοση, αν γίνουν κυβέρνηση

Στη γραμμή Σταθάκη, δηλαδή επιστροφή στο ρεαλισμό, κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας τη δεύτερη γλώσσα, αυτή που χρησιμοποιεί όταν απευθύνεται στο εξωτερικό, άφησε κατά μέρος του λεονταρισμούς και δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να προβεί σε μονομερή διαγραφή χρέους.
Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι στις προθέσεις του «μονομερείς ενέργειες σε ό,τι αφορά το χρέος» και τονίζει ότι «θα ενεργήσουμε μονομερώς, μόνον εφόσον αναγκαστούμε -πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε λύση, η οποία θα είναι βιώσιμη και εποικοδομητική για όλες τις πλευρές».

Ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για διαπραγμάτευση, όταν κι αν γίνει πρωθυπουργός και κρύβει κάτω από χαλί τις τζάμπα μαγκιές περί σκισίματος του μνημονίου. Βέβαια, η στροφή στο ρεαλισμό δεν σημαίνει και πολλά αφού είναι σίγουρο ότι σε κάποια από τις συνεδριάσεις του κόμματός του θα πει άλλα. Αφήστε δε που βουλευτές του που τηρούν σκληρή γραμμή λένε άλλα. Μόλις χθες και πάλι ο Δ. Στρατούλης μίλησε για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους επαχθούς ή μή.

Απευθυνόμενος στον Γερμανό φορολογούμενο, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Γερμανό φορολογούμενο -το μήνυμά μου προς αυτόν είναι ότι κινδυνεύει να βάζει το χέρι του στην τσέπη ξανά και ξανά, εάν αυτά τα προγράμματα λιτότητας συνεχιστούν, αφού δεν έχουν αποτέλεσμα».

Καλά αυτά τα προγράμματα δεν έχουν αποτέλεσμα. Αν κάνει διαγραφή χρέους τι σόι αποτέλεσμα θα έχουν και πόσο σεβασμό στον Γερμανό θα δείξουν. Για να μην πούμε για τη μεγαλειώδη γκάφα του κ. Τσίπρα που μιλά για τις τσέπες των Γερμανών φορολογούμενων. Τα δάνεια που δίνει η Γερμανία τα παίρνει πίσω με επιτόκια 2% και 3% όταν η ίδια δανείζεται με μηδενικό επιτόκιο. Για πια «χασούρα» μιλάμε λοιπόν και για ποιους Γερμανούς; Αίμα πίνουν από τις χώρες που χρειάζονται δάνεια. Μην τρελαθούμε τελείως…