13 Ιανουαρίου 2014

Στήριξη απ' όλους στην Σακελλαρίου

Σε μια περίοδο, δύσκολη έως και επικίνδυνη για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα όπου ορισμένα πρόσωπα αποτελούν εγγυητή σταθερότητας, της συστημικής σταθερότητας που όλοι υποστηρίζουμε, τόσο η Αναστασία Σακελλαρίου, όσο και ο Γιώργος Προβόπουλος για διαφορετικούς λόγους βρέθηκαν στο επίκεντρο.
Η Αναστασία Σακελλαρίου η CEO του ΤΧΣ καθώς ως σύμβουλος διοίκησης πριν χρόνια στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, βρέθηκε χωρίς να ευθύνεται μπλεγμένη σε ένα σκάνδαλο.

Της ασκήθηκε όπως και σε άλλους 23 ποινική δίωξη για απιστία για το σκάνδαλο του ΤΤ.

Παράλληλα και ο Γ. Προβόπουλος βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω της ίντριγκας και του παρασκηνίου που υπήρξε όσον αφορά τις προθέσεις ανανέωσης της θητεία του ή όχι και το ενδιαφέρον ή μη του Γιάννη Στουρνάρα για την θέση του διοικητή της ΤτΕ.

Στην περίπτωση της Σακελλαρίου, τυχόν απομάκρυνση της από την θεσμική της θέση ως διευθύνουσας συμβούλου στο ΤΧΣ θα είχε πολύ επικίνδυνες επιπτώσεις καθώς μπορεί να πάγωνε τον νέο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση και να τίνασσε στον αέρα την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank.

Μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την Eurobank και μαζί και το τραπεζικό σύστημα γιατί το bail in θα εμφανιζόταν στο ελληνικό τραπεζικό προσκήνιο με καταστροφικές συνέπειες.

Για τον λόγο αυτό έπρεπε να προστατευθεί η Σακελλαρίου.

Είναι δεδομένο ότι η Σακελλαρίου, δεν έχει καμία εμπλοκή σε ότι έπραξε αν διέπραξε ο Φιλιππίδης του ΤΤ και για τον λόγο αυτό έπρεπε να παραμείνει στην θέση της στο ΤΧΣ.

Υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση, ΤτΕ, κυβέρνηση και τραπεζίτες στήριξαν με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο πλην δύο που έχουν και λόγο και ρόλο στα τραπεζικά δρώμενα.