28 Ιανουαρίου 2014

Τσεμπερά: "Ο Σαξώνης έκλεβε και πριν τον Παπαγεωργόπουλο"

[Μετά από πλήθος ερωτήσεων η κυρία που έκανε τον έλεγχο και κατηγορεί τον Παπαγεωργόπουλο χωρίς καμία απόδειξη αναγκάστηκε να παραδεχθεί αυτό που δεν έλαβε υπόψη της στο πόρισμά της: Ότι ο Σαξώνης έκλεβε και πριν τον Παπαγεωργόπουλο και μάλιστα πολύ πριν]

Ο τρόπος διαχείρισης του Σαξώνη ήταν ίδιος και πριν τη Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, κατέθεσε πριν από λίγο η επιθεωρήτρια Α. Τσεμπερά, απατώντας σε ερωτήσεις της εφέτου Βασιλικής Πούρα, κάτι που δημιούργησε μεγάλη αίσθηση στο Δικαστήριο.
Η εφέτις ζήτησε να πληροφορηθεί πώς γινόταν η διαδικασία χρέωσης των ποσών στον Σαξώνη, που κανονικά θα έπρεπε να καταλήγουν στην Εφορία ή τα Ταμεία αλλά κατέληγαν στην τσέπη του. Πώς χρεωνόταν τα ποσά και ποιος αποφάσισε για το ύψος τους, πού έδινε λογαριασμό, πώς γινόταν οι χρεώσεις κλπ.

Μετά ρώτησε εάν το σύστημα αυτό ήταν το ίδιο επί πολλά χρόνια ή "εάν λειτουργούσε καλύτερα πριν αλλά η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου το άλλαξε για να μπορέσει να κλέβει".

"Το σύστημα ήταν το ίδιο" απάντησε η κ. Τσεμπερά.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, το σημείο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς εάν η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου ακολούθησε το ίδιο σύστημα με τις προηγούμενες διοικήσεις τότε δεν ενοχοποιείται για ύποπτες ρυθμίσεις και τροποποιήσεις με επίσης ύποπτες μεθοδεύσεις.

Επίσης παραδέχθηκε ότι πληρωμές με τον ίδιον ακριβώς τρόπο γίνονταν και σε άλλους ταμίες, αλλά κανένας από τους άλλους δεν έκλεβε...

Αυτό έκανε τους συνηγόρους να σχολιάσουν ότι "άρα το σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι ο Σαξώνης έκλεβε και όχι ότι το σύστημα ήταν σαθρό"!

Επίσης, επί αρκετή ώρα ο εκ των συνηγόρων Δημ. Τσοβόλας εξέταζε μαζί με την κ. Τσεμπερά ένα Ημερήσιο Δελτίο Ταμείου για να αποδείξει ότι πουθενά από ένα τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει η απόδειξη ή η παραμικρή ένδειξη ότι οι κινήσεις που αποτυπώνει υποκρύπτουν υπεξαίρεση ή υποψία υπεξαίρεσης.

ΧΕΝ

http://taxalia.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9577.html