05 Ιανουαρίου 2014

Με τα γνωστά αριστερά ρετάλια (που μάσαγαν επί ΠΑΣΟΚ) φλερτάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων

Με πρόσωπα-έκπληξη φλερτάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η λίστα αναμένεται να κλειδώσει προς το τέλος του μήνα και μέχρι τότε η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να... λύσει τα σταυρόλεξα για τα ονόματα που θα ηγηθούν των συνδυασμών. Ενα από τα πιο δύσκολα αυτά του δήμου της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» στις προτάσεις για τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας έχουν προστεθεί και ονόματα εκτός κόμματος. Μεταξύ αυτών και το όνομα του συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου αλλά και του ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη.

Μάλιστα, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης φαίνεται να έχει μετρηθεί σε δημοσκοπήσεις με τα αποτελέσματα να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά αφού τον εμφανίζουν να μπορεί να κερδίσει το δήμο. Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι ο κ. Μικρούτσικος έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί και εκτός των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς διατηρεί διαύλους επικοινωνίας τόσο προς τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους όσο και πιο αριστερά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βέβαια στη λίστα των ονομάτων που εξετάζεται υπάρχουν και άλλα ονόματα, όπως του Γιώργου Κιμούλη που προαναφέρθηκε, ενώ το «Εθνος» αναφέρει ότι υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για τον Λάκη Λαζόπουλο. Ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατέβει και κάποιο από τα κεντρικά στελέχη του κόμματος όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στη λίστα των ονομάτων είναι και ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος έχει πολύ στενές σχέσεις με την ηγεσία του κόμματος, ενώ ορισμένοι λένε πως υπάρχουν σκέψεις και για τον Λάκη Λαζόπουλο. Ωστόσο, ψηλά στη λίστα υπάρχουν και κεντρικά στελέχη του κόμματος, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης, χωρίς να αποκλείεται και η νυν επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ελένη Πορτάλιου.