21 Ιανουαρίου 2014

Πάλι αποκήρυξε την επανάσταση και τους "συντρόφους" ο Σακκάς... ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Κώστας Σακκάς ύστερα από την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχιο Νικολόπουλο. Στην απολογία του ο Κ. Σακκάς αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε υπόμνημα του, ο Σακκάς υποστηρίζει ότι δεν έχει ιδέα για τις πράξεις που του αποδίδονται, αλλά και ότι ουδέποτε συμμετείχε στην εν λόγω οργάνωση.

Αναφορά κάνει και στα δακτυλικά αποτυπώματα που έχουν εντοπιστεί σε σακούλες πολυκαταστήματος, τονίζοντας ότι ανακαλύφθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. περίπου πέντε χρόνια αργότερα, αλλά και ότι εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον.

Υπογραμμίζει δε ότι οι Γιόσπας, Βογιατζάκης και Ράλλης έχουν ήδη απαλλαγεί από την ίδια κατηγορία.

Βασική συνιστώσα του υπομνήματος αποτελεί η θέση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα προφυλάκισης με παλαιά στοιχεία κι ενώ παράλληλα είναι γνωστό ότι ο κατηγορούμενος έχει ήδη προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την απόφαση να εκκρεμεί στην παρούσα φάση.

Ο Σακκάς σημειώνει επίσης ότι με άτομα που έχουν ήδη αναλάβει ευθύνη για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς έχει αποκλειστικά και μόνον φιλικές και κοινωνικές σχέσεις.