24 Ιανουαρίου 2014

Κυβερνητική πηγή για τρόικα: Δεν είμαστε μαθητές να μας κουνά το δάκτυλο

Δεν δέχεται πιέσεις και απειλές, διαμηνύει η κυβέρνηση - Η τρόικα θέλει να γίνουν πρώτα αποδεκτές όλες οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για την αγορά και όχι μόνο το 80% που είχε θέσει σαν στόχο η κυβέρνηση

Δεν επιστρέφει η τρόικα, αν δεν γίνουν πρώτα αποδεκτές όλες οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για την αγορά και όχι μόνο το 80% που είχε θέσει σαν στόχο η κυβέρνηση. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που από χθες το απόγευμα είχε παρουσιάσει το newmoney.gr, ότι οι ελεγκτές σκληραίνουν τη στάση τους και θέτουν μάλιστα τις αλλαγές αυτές ως προαπαιτούμενο για τη θετική αξιολόγηση και την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 4,9 δισ. ευρώ.

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι έχει σταλεί και σχετική επιστολή από τους ελεγκτές, καλώντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει κατά γράμμα τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ σε σειρά κλάδων, όπως στο γάλα, στο ψωμί και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ωστόσο η Αθήνα δεν δείχνει έτοιμη να ενδώσει στις πιέσεις. «Δεν είμαστε μαθητές για να μας κουνά το δάκτυλο η τρόικα. Η διαπραγμάτευση γίνεται επί ίσοις όροις» ανέφερε ο ίδιος παράγοντας, τονίζοντας πως οι παρεμβάσεις «πρέπει να γίνουν γιατί μας το υπαγορεύει η δική μας συνείδηση και όχι οι υποδείξεις της Τρόικας».

Σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις του υπουργείου είναι να φέρει προς διαβούλευση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εντός Φεβρουαρίου.