24 Ιανουαρίου 2014

Αερομαχίες για τρεις πάνω από την Ελλάδα

«Φουντώνει», για τα καλά ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρίες που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για επέκταση στη χώρα μας.

Ακόμη δύο δρομολόγια από και προς τα Χανιά και τη Ρόδο προς Bournemouth στην Μεγάλη Βρετανία και Οσλο στην Νορβηγία ανακοίνωσε η Ryanair.

Τα δύο αυτά δρομολόγια έρχονται να προστεθούν στα εκατοντάδες άλλα που πραγματοποιεί η εταιρία προς την Ελλάδα από το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών προορισμών που εξυπηρετεί προς τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας και αναμένεται να ξεκινήσουν από τoν Απρίλιο.

Τακτική της εταιρίας αποτελεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταστεί ο μεγαλύτερος, σε ό,τι αφορά την μεταφορά επιβατών, αερομεταφορέας στην Ελλάδα.

Οι ιθύνοντες της ιρλανδικής εταιρίας έχοντας στην διάθεση τους πάνω από 300 αεροσκάφη θέλουν να κατακτήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την πρώτη θέση στην Ελληνική αγορά.

Ωστόσο τα καλά νέα για την Ελλάδα είναι ότι για το 2014 όσον όλοι ο μεγάλοι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους προσπαθούν να πάρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο στην διακίνηση των 15 και πλέον εκατομμυρίων τουριστών που αναμένεται να επισκεφτούν με αεροπλάνο την Ελλάδα.

Έτσι η Easyjet, δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ακόμη δύο πτήσεις από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης προς το αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και Ρόδου.

Ενώ η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους η γερμανική Airberlin ανακοίνωσε και αυτή με την σειρά της ακόμη μια νέα πτήση από την Καλαμάτα προς την Βιέννη.

Την ίδια ώρα στο χορό των διεκδικήσεων μπαίνει και η Turkish Airlines η οποία εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις για την έναρξη δεύτερης καθημερινής πτήσης Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι η οικονομία της Βόρειας Ελλάδας χάνει από την καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα, 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

www.axiaplus.gr/article/59101/aeromaxies-gia-treis-panw-apo-thn-ellada/