20 Ιανουαρίου 2014

ΝΔ: Κροκοδείλια τα δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Χριστόδουλου Ξηρού

Νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το μήνυμα θανάτου από τον Χριστόδουλο Ξηρό, παρά το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα από ανακοίνωσή του εξαπέλυσε επίθεση κατά του μέλους της 17 Νοέμβρη.

Η δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα Ασημακοπούλου, με αφορμή την εμφάνιση του δραπέτη τρομοκράτη, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει εμπράκτως ότι καταδικάζει την τρομοκρατία.

«Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα παραληρήματα δολοφόνων και αδίστακτων εγκληματιών. Ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος, απέναντί τους  –πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες», λέει η κυρία Ασημακοπούλου και αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Για αυτό και επισημαίνουμε συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η καταδίκη στην τρομοκρατία πρέπει να είναι απόλυτη, έμπρακτη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις…».

Μάλιστα, σχολιάζει ότι έμπρακτη καταδίκη θα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ αν, εκτός από τα σημερινά «κροκοδείλια  δάκρυά του για το παραλήρημα Ξηρού», μάζευε -όπως υπογραμμίζει- το επίσημο όργανό του «την Αυγή» που ζητούσε την αποφυλάκισή του, και αν απομόνωνε  πολιτικά τους βουλευτές του που μιλούν για «πολιτικό υπόβαθρο» στη δράση της 17 Νοέμβρη.

Στη συνέχεια δε, κάνει λόγο για έμπρακτη καταδίκη της τρομοκρατίας από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ,  με το να διαγράψει όσα στελέχη του υποστήριξαν στα δικαστήρια και υποστηρίζουν σε εκδηλώσεις τη δράση του Χριστόδουλου Ξηρού και κυρίως όσους χρησιμοποιούν ίδια γλώσσα και ίδια «επιχειρήματα» με τον Ξηρό, «χωρίς να αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο παιχνίδι τους με τη φωτιά και τη Δημοκρατία».

«Αντί γι’ αυτό, ο  ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει όσους  του επισημαίνουν τα αυτονόητα, ακόμα και αν είναι στελέχη του. Ελπίζουμε να αλλάξει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανακοίνωσή του υπογράμμιζε πως «ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, καθώς δεν πιστεύει σε αυτήν», ενώ τον χαρακτήρισε αυτόκλητο «υπερασπιστή» των «λαϊκών συμφερόντων».

Παράλληλα, υπογράμμιζε ότι η δράση τέτοιων «τιμωρών», ερήμην των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

«Ήδη κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία», επισήμανε ακόμη η ανακοίνωση, όπου τονίζεται ότι «θα διαψευστούν».

Τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση, κατέληγε ο ΣΥΡΙΖΑ.