24 Ιανουαρίου 2014

Πόρισμα – καταπέλτης για τις δύο εισαγγελείς στις άδειες Ξηρού

Ευθύνες στις δύο εισαγγελείς που χειρίστηκαν τις άδειες που δόθηκαν στο Χριστόδουλο Ξηρό επιρρίπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του προϊστάμενου της εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, που διενήργησε τη σχετική έρευνα.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, το πολυσέλιδο πόρισμα διαβιβάσθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία και θα αποφασίσει τη Δευτέρα για το αν θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις κατά των δυο εισαγγελικών λειτουργών.

Στο πόρισμα καταλογίζονται βαρύτατες ευθύνες στην εισαγγελέα που έδωσε την πρώτη άδεια στον Ξηρό, ενώ η ίδια μετείχε στη συνέχεια στο συμβούλιο των φυλακών που χορήγησε και άλλες άδειες στον δραπέτη.

Επίσης, ευθύνες αποδίδονται και στην εισαγγελέα που ψήφισε «ναι» στο συμβούλιο των φυλακών για την τελευταία άδεια του Ξηρού, κατά την οποία εξαφανίστηκε.

Την ίδια ώρα, ελέγχονται πειθαρχικά συνολικά 17 υπάλληλοι των φυλακών, τόσο για τη χορήγηση αδειών όσο και για τις συνθήκες κράτησης του Ξηρού στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της επόμενης εβδομάδας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή νέο νόμο για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους, που θα εξαιρεί τους καταδικασμένους για τρομοκρατία και άλλους επικίνδυνους κακοποιούς.

http://lykavitos.gr/archives/83732